Na halových MS v atletike Ján Volko vo finále behu na 60 m šiesty

Birmingham 3. marca (TASR) - Na halových majstrovstvách sveta v Birminghame skončil slovenský šprintér Ján Volko vo finále behu na 60 m na 6. mieste časom 6,59 s. V novom rekorde šampionátov 6,37 s zvíťazil Američan Christian Coleman pred Číňanom Suom Ping-tchienom 6,42 a Američanom Ronniem Bakerom 6,44. Volko, vlani strieborný na halových ME v Belehrade, zverenec Nade Bendovej a Róberta Kresťanka v HNTN Bratislava, po dobehu povedal: "Bolo to nezabudnuteľné, úžasné, vôbec prvé pre mňa v kariére, nemôžem byť nespokojný. Dáva mi to motiváciu ďalej trénovať, pocítil som, že sa dá bojovať so svetom. Vďačím za to všetkým, ktorí mi pri tom pomohli."
 

Volko bežal v prvej dráhe, v konkurencii najväčších svetových mien a každé umiestnenie bolo v jeho podaní vo finále obdivuhodné, nečakané a pre slovenskú atletiku v šprinte úplne výnimočné. Obrovský favorit bol svetový rekordér Američan Coleman, no stať sa mohlo všetko, aj na štarte, ktorý býval pri psychickom tlaku dosť problematický. Coleman však bežal perfektne a zvíťazil úplne jasne a iba 0,03 s zaostal za svojím svetovým halovým rekordom. Už na štarte sa dostal dopredu s reakčným časom 0,151 s, Volko vyrazil z blokov za 0,165 s, zo všetkých najpomalšie.
 

Finálové výsledky HMS – muži, 60 m: 1. Coleman (USA) 6,37, 2. Su Ping-tchien (Čína) 6,42, 3. Baker (USA) 6,44, 4. Sie Žen-je (Čína) 6,52, 5. Taftian (Irán) 6,53, 6. Ján VOLKO (SR) 6,59.



© 2013 - 2018, Autorské práva TASR. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, videí alebo fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Autor: TASR

ZOSTÁVA DO Olympijských hier mládeže 2018, Buenos Aires

Exkluzívny partner

    Generálni partneri

      Hlavní partneri

        Partner

        Dodávatelia

          Mediálni partneri

            Pre lepší online zážitok používame súbory “cookies”. Vďaka nim presnejšie analyzujeme návštevnosť, prispôsobujeme reklamu a používateľské nastavenia. Súhlasíte so spracovaním súvisiacich osobných údajov?
            Viac informácií...
            Súhlasím