Šport a olympizmus
5 min. čítania

5 dôvodov, prečo sa prihlásiť do Ukáž sa!

Chcem sa prihlásiť do Ukáž sa!

Je tu jubilejný 5. ročník grantového programu Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru s názvom Ukáž sa!, v ktorom chceme vidieť, ako to mladým športovcom ide na sociálnych sieťach. Ich úlohou bude dva týždne v júli zapĺňať svoj Instagram kreatívnym obsahom, aby nám dokázali, že to so športom myslia naozaj vážne.

Ak sa dostanú medzi 24 finalistov, zasadnú na stoličku režiséra a vymyslia si vlastné súťažné video, ktoré im natočí náš profesionálny video tím. Prihlásiť sa môžu jednotlivci, ale aj juniorské športové tímy a kolektívy do 21. júna. Tu je 5 dôvodov, prečo sa do Ukáž sa! naozaj oplatí prihlásiť.

1. Možnosť  získať grant na podporu svojho športového talentu 

Pre budúce športové hviezdy je tento rok vyčlenených až 35-tisíc eur. Športovci sa môžu prihlásiť, ak majú od 13 do 18 rokov. A pozor! Šancu majú nielen jednotlivci, ale aj mládežnícke a juniorské kolektívy. Víťaz získa 3 000 eur, a to je už suma, o ktorej sa oplatí premýšľať.

Ruffini

Keď športovec vyhrá a získa grant, financie môže použiť napríklad na nákup tréningového vybavenia a rôznych pomôcok. „Šport nie je lacný. Podobné projekty pomáhajú mladým športovcom v napredovaní,“ hovorí bývalá finalistka Ukáž sa! Viktória Forster, ktorá sa venuje atletike a zúčastnila sa aj na Európskom olympijskom festivale mládeže v Baku 2019. Ktovie, možno aj finalisti tohtoročného Ukáž sa! raz dostanú možnosť reprezentovať Slovensko na olympijskom športovom podujatí a zabojujú o medailu podobne ako Viktória…

Získanými peniazmi určite pomôžu aj rodičom, pretože financovanie športu je často veľmi náročné. „Veľmi som chcel zapojením sa do programu Ukáž sa! pomôcť mojim rodičom,“ hovorí minuloročný víťaz Ukáž sa! Robert Ruffini. 

2. E-book „Ukáž sa na Instagrame”

Jubilejný 5. ročník grantového programu Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru Ukáž sa! je iný ako predchádzajúce. Úlohou mladých športovcov je dva týždne v júli zapĺňať svoj Instagram kreatívnymi „storkami”, videami, fotografiami, aby všetci ich „followeri” videli, že to so športom myslia naozaj vážne. 

Ebook

Ak však nemajú s Instagramom veľa skúseností, alebo sa boja, že nevedia ako na to, máme pre nich skvelú správu. Každý, kto sa zapojí do projektu, od nás dostane e-book „Ukáž sa na Instagrame”. V ňom sa športovci dozvedia, prečo by mali byť aktívni na sociálnych sieťach, ako im môže Instagram priniesť zaujímavé partnerstvá, ale aj to, čo na sociálne siete rozhodne nepatrí.

Cenné rady poskytnú bývalí aj súčasní slovenskí športovci, ktorí sú na Instagrame ako doma. Poradí bývalá tenistka Dominika Cibulková, o svoje skúsenosti sa podelí aj zlatý chodec Matej Tóth či biatlonové sestry Paulína a Ivona Fialkové.

3. Naučia sa, ako sa stať športovým „influencerom” 

Športovci a športové tímy budú počas dvoch týždňov pracovať s Instagramom. Ich úlohou je pridávať príbehy, ukázať, ako trénujú a idú za svojím životným snom - stať sa najlepším v tom, čo robia. 

explo

Mnohí športovci a tímy to robia skutočne dobre. Petra Sagana a jeho sociálne siete sledujú fanúšikovia po celom svete. Veľkú popularitu majú aj športové kolektívy. Veď taký NHL klub Boston Bruins, v ktorom pôsobí aj náš Zdeno Chára, má na Instagrame viac ako milión fanúšikov. Na Slovensku sa veľkej popularite teší futbalový klub Slovan Bratislava či hokejisti z Dukly Trenčín.

Aj mladí športovci majú jedinečnú šancu naučiť sa, čo športových fanúšikov zaujíma zo všetkého najviac. Zaberie keď budú vtipní, alebo keď budú filozofovať? Je dobré byť neustále vysmiaty a pozitívny? Aký profil na Instagrame zaručene zaujme? Odpovede na tieto otázky sa dozvedia, keď sa zapoja do grantového programu Ukáž sa! a my im pošleme e-book.

Chcem sa prihlásiť do Ukáž sa!

4. Režisér vlastnej reportáže

Počas dvoch týždňov budú mať športovci šancu ukázať, ako vedia komunikovať prostredníctvom sociálnych sietí. Všetky poznatky z e-booku budú môcť konečne využiť v prezentovaní sa na Instagrame. Spoločne s ambasádorom Expl0itedom budeme pozorne sledovať, ako im to ide. Správna rada Nadácie SOŠV nakoniec vyberie 24 finalistov.

Na finalistov Ukáž sa! potom čaká skvelá príležitosť. Natočíme pre nich profesionálne propagačné video. Vo videu budú nielen hlavnou postavou, ale sadnú si aj na režisérsku stoličku. Oni rozhodnú o tom, ako bude celé video vyzerať. O víťazovi celého Ukáž sa! napokon rozhodne verejnosť svojím online hlasovaním.

5. Unikátna šanca sa zviditeľniť

paulina

Ak to ešte neviete, Instagram je jedna z najpopulárnejších sociálnych sietí na svete. Každý mesiac ho používa viac ako 1 miliarda aktívnych používateľov. A to je číslo, ktoré sa rozhodne oplatí brať vážne. Finalisti Ukáž sa! budú mať skvelú príležitosť zviditeľniť seba, svoj šport či celý tím.

Sociálne siete pomáhajú vytvárať „influencerov”. To sú osoby, ktoré majú veľkú silu ovplyvňovať názory a správanie druhých ľudí. Čím je influencer známejší a aktívnejší, tým je väčším lákadlom pre firmy, spoločnosti a značky, ktoré sa s ním chcú spájať a sponzorovať ho. Influencerom sa pokojne môže stať aj športovec či športový tím, ktorý prostredníctvom sociálnych sietí môže získať partnerstvá a financie navyše na svoju činnosť.

Nie je nad čím premýšľať. Jediné, čo ostáva, je prihlásiť sa. Držíme palce!

Chcem sa prihlásiť do Ukáž sa! 


prihlasovanie
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV