Športové aktuality
Podcast
3 min. čítania

500 dní do začiatku EYOF, olympijského festivalu mládeže

Stanislav Benčat

Počúvajte na:  Google podcasty Spotify Apple podcasty SoundCloud | RSS

Pandémia koronavírusu sa výrazným spôsobom dotkla všetkých sfér života, šport nevnímajúc. Stalo sa tak aj v príprave Európskeho olympijského festivalu mládeže EYOF, ktorý bude od 24. do 30. júla 2022 hostiť Banská Bystrica. Dnes je to teda presne 500 dní do začiatku EYOFU.

Začiatok marca 2020. Žili sme si viac-menej normálny život, keď v tom aj do slovenskej reality čoraz viac začalo vstupovať slovo koronavírus. Slovo sa zmenilo na stav ohrozenia, stav ohrozenia na pandémiu, ktorá od základov zmenila naše životy.

Strih. Kamera. Ostrá. Marec 2021. Naše životy sa diametrálne zmenili, koronakríza zasiahla absolútne všetky spektrá života, šport nevnímajúc.

„Bez dobrovoľníkov by sme nevedeli takéto podujatie zorganizovať. My v našej kalkulácii počítame s 1500 dobrovoľníkmi. Je to obrovská výzva, doteraz takúto obrovskú skupinu ľudí na Slovensku ešte nikto nedával. Podujatie je v Banskej Bystrici. Je tam univerzita, tým pádom veľká základňa mladých ľudí. Veríme, že sa nám podarí túto kvótu naplniť.“

O tom, ako sa dotkli opatrenia príprav EYOFU sa rozprával moderátor Olympijského podcastu Stanislav Benčat s výkonným riaditeľom podujatia Petrom Hamajom. Čo všetko nájdete v najnovšom vydaní Olympijského podcastu?

  • Čo to vlastne EYOF je a kto ho organizuje?
  • V akom štádiu sú momentálne prípravy EYOF?
  • Kde sa bude súťažiť a v koľkých športoch?
  • Koľko športovcov očakávame, že príde na Slovensko?
  • Ako sa rekonštruuje infraštruktúra športovísk?
  • Ako je EYOF financovaný?
  • Kde sa môžu hlásiť dobrovoľníci, ktorí sa chcú zúčastniť tejto výnimočnej akcie?

Vypočujte si predchádzajúci podcast

Všetky podcasty  


Počúvajte na:  Google podcasty Spotify Apple podcasty SoundCloud | RSS

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Ďakujeme podcastovému štúdiu Podcaster za poskytnutie priestorov na nahrávanie Olympijského podcastu. Viac info a prenájom štúdia na www.podcaster.sk

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV