Športové aktuality
3 min. čítania

Smútok hokejistiek i krivda po nepovšimnutom góle

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Veľký smútok zavládol v šatni slovenskej dievčenskej reprezentácie na Európskom olympijskom festivale mládeže po zápase so Švajčiarskom. Mladé Slovenky prehrali v rakúskom Spittali so súperkami tesne 3:4. Po zápase pre sporný moment, ktorý mohol znamenať obrat v zápase, cítili aj krivdu. Už v pondelok ich čakajú večer od 20.00 h Rakúšanky.

Slovenky začali zápas veľmi dobre a už v 3. min sa presadila ich najlepšia hráčka Nela Lopušanová. Záver prvej tretiny však patril Švajčiarkam. V 17. min najskôr v rozpätí 13 sekúnd strelili dva góly a z pokračujúceho tlaku sa 18 sekúnd pred sirénou presadili aj tretíkrát. Slovenky v tých chvíľach za súperkami nestačili a dostali sa pod tlak.

V 45. min sa Švajčiarky presadili aj štvrtýkrát, keď využili presilovku. Slovenky sa však nevzdali, snažili sa hrať aktívne, prvý útok s Lopušanovou prakticky neschádzal z ľadu a bol na ňom dlhé minúty. V 48. min Tóthová a potom v 56. min Karkošková znížili na rozdiel gólu, vyrovnať sa však už Slovenkám nepodarilo ani pri dlhej 92-sekundovej power-play. Blízko ku gólu bola Lopušanová, ale pred švajčiarskou bránkou bol veľký val hráčok a puk neprepasírovala do siete.

Gól videli všetci, len nie rozhodcovia

„Začali sme výborne, dali sme gól. Hráčky si potom asi mysleli, že všetko pôjde samo a dáme im desať gólov. Trikrát sme prepadli a to sa nám stalo osudným. Potom sa už náskok Švajčiarok ťažko doháňal, aj keď sme hrali u nich v pásme a mali sme šance. Vyrovnať sa nám už nepodarilo a ani otočiť výsledok. Musíme sa poučiť, hokej sa hrá 60 minút a zajtra nás čaká ďalší zápas,“ povedala trénerka Nicol Lucák Čupková.

Slovenky cítili po zápase aj krivdu. Po strele Nely Lopušanovej v 54. min vyletel puk z bránky, hlavný rozhodca situáciu nepostrehol a bránkový rozhodca červené svetlo nerozsvietil. Na turnaji nie sú videorozhodcovia, protesty slovenskej striedačky boli márne. Aj technická delegátka turnaja už na tribúne tvrdila, že gól mal platiť. „Bol to sporný moment. Všetci sme videli, že to bol gól, ale rozhodca rozhodol inak,“ vrátila sa Nicol Lucák Čupková k momentu, ktorý mohol zmeniť dej zápasu.

Výsledok – Zimný EYOF 2023 vo Friuli Venezia Giulia

Hokejový turnaj dievčat (Spittal)

Slovensko – Švajčiarsko 3:4 (1:3, 0:0, 2:1)

Góly SR: 3. Lopušanová (Karkošková, Tóthová), 48. Tóthová (Lopušanová, Lacková), 56. Karkošková (Eibenová).

Slovensko: Sumegová – Nogová, Tomaštíková, Eibnerová, Večerková, Krištofíková, Kostková, Mašláková, Turnová – Tóthová, Lopušanová, Karkošková – Juríková, Feníková, Lacková – Korčeková, Komloš, Tomasová – Sliacka.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV