Športové aktuality
1 min. čítania

Aj plavecké športy budú súčasťou Európskych hier 2023 v Krakove-Malopoľsku

Skoky do vody by mali byť súčasťou programu Európskych hier 2023.
Foto
TASR/AP

Portál Inside the Games zverejnil informáciu, že po rokovaniach zástupcov Európskych olympijských výborov (EOV) a Európskej plaveckej ligy (LEN) budú aj plavecké športy súčasťou budúcoročnej tretej edície Európskych hier (EH), ktorá sa uskutoční v Krakove-Malopoľsku.

Ani jedna strana však zatiaľ neinformovala, ktorých odvetví plávania by sa zaradenie do programu EH malo týkať. Za najpravdepodobnejšie sa považuje zaradenie umeleckého plávania a skokov vo vody.

Plávanie sa stalo v poradí 25. športom v programe Európskych hier 2025, ktorý zahŕňa olympijské aj neolympijské športy. V ôsmich športoch by súťaže EH mali byť buď priamou kvalifikáciou na olympijské hry 2024 v Paríži, alebo súčasťou dlhodobého kvalifikačného procesu.

Aktuálny zoznam športov v programe EH 2025 zahŕňa lukostreľbu, atletiku, bedminton, box, breaking, plážovú hádzanú, plážový futbal, basketbal 3 proti 3, kanoistiku (rýchlostnú aj vodný slalom), cyklistiku (BMX aj horskú), šerm, džudo, karate, kickbox, moderný päťboj, muaythai, padel, športovú streľbu, športové lezenie, skoky na lyžiach na umelej hmote, taekwondo,  teqball, stolný tenis, triatlon a plavecké športy.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV