Športové aktuality
3 min. čítania

Aj s projektom Judoškôlka s podporou Nadácie SOŠV naplnili v Slávii STU stanovené predstavy a ciele

Foto
JC Slávia STU

Napriek náročnej pandemickej situácii sa Judo clubu Slávia STU Bratislava podarilo zrealizovať počas minulého roka projekt Judoškôlka, ktorý podporili Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru a SPP. V bratislavskom klube našli tréneri riešenia, ako v koronavírusovej dobe udržali svojich zverencov pri športe a zároveň im zvyšovali výkonnosť.

V Judo Clube Slávia STU Bratislava začínajú pracovať s deťmi od 4 rokov. Už pre najmenších sa organizujú špeciálne turnaje, na ktorých si upevňujú získané schopnosti, zručnosti, ale aj hodnoty. Postupne s pomocou náročnej fyzickej a mentálnej prípravy začleňujú džudistické nádeje do rôznych výberových skupín.

Nadväznosť a prepojenie „škôlkarských“ a výberových skupín prípravky boli hlavnými cieľmi projektu. V rámci Judoškôlky sa konali viaceré akcie, mladšie i staršie deti sa na nich zúčastňovali väčšinou samostatne. V niektorých prípadoch sa však stretli spoločne. V rámci tréningového procesu sa mohli tréneri plnohodnotne venovať vybraným skupinám, prípadne mohli tieto skupiny medzi sebou aj prepojiť. Malí športovci takto zostávali v kontakte a zároveň sa neobmedzovali.

Judoškôlka
Foto
JC Slávia STU

V čase uvoľnenia obmedzení absolvovali bratislavskí džudisti sústredenia v Tepliciach, Jasenskej doline, na ktorom sa koncom júla zúčastnili aj tí najmenší, Starom Meste pod Králickým Snežníkom, Divíne – Ružinej. Najmladší sa zúčastnili aj na Turnaji mladých nádejí pri Zvolene, na ktorom si vybojovali 20 zlatých, 14 strieborných a 7 bronzových medailí. Vďaka kreativite pred Vianocami usporiadali v JC Slávia STU aj pravidelný koncoročný turnaj, ktorý mal veľmi dobrú odozvu medzi účastníkmi i rodičmi.

Aj keď členovia Judo club Slávia STU využili všetky možnosti zúčastniť sa na turnajoch či sústredeniach, dokázali sa dodržiavaním všetkých opatrení vyhnúť na nich vírusu COVID-19 a žiaden z účastníkov neochorel.

„Chceli by sme sa poďakovať Nadácii SOŠV a SPP, že nás finančne podporili a umožnili nám napĺňať naše predstavy a ciele,“ hovorí bývalý reprezentant a tréner JC Slávia STU Branislav Babic. „Silné prepojenie filozofie a pohybu v jednom športe využívame pri vedení našich zverencov. Vplyv našich trénerov na svojich odchovancov vidíme neskôr aj v ich bežnom živote, v ktorom zdolávajú náročné úlohy, stávajú sa úspešnými v rôznych oblastiach, ale pritom nezabúdajú na čestnosť a skromnosť.“

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV