Športové aktuality
Podcast
3 min. čítania

Ako behať s rúškom? Začiatočníkom aj pokročilým radí tréner Marcel Matanin

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS 

„Beh zažíval za posledné roky boom, ale špeciálne v tejto dobe spoločne s bicyklovaním a korčuľovaním azda ešte viac naberie na intenzite. Beh nestojí skoro nič, stačia tenisky. Veľa ľudí je doma, kde ich to už nebaví. Keď sa niekto nechce len prechádzať, má ideálnu možnosť objaviť čaro športu. No a ako si najlepšie vybudovať imunitu, ak nie športom? Beh je na to ideálny, najmä, ak sa hýbeme celý rok. Tým pádom sme vonku v teple i zime, keď svieti slniečko, keď prší alebo mrzne.“

V náročných časoch koronakrízy sa mnoho ľudí snaží nadobudnúť imunitu aktívnym pohybom. Beh, ktorý za posledné roky zaznamenal na Slovensku rozmach, tak ešte viac môže medzi rekreačnými športovcami hrať dôležitú úlohu v ich životoch. O tom, ako správne behať v týchto dňoch a týždňoch sme sa v ďalšom diele Olympijského podcastu rozprávali s bývalým reprezentantom Slovenska v maratóne, dnes trénerom behania Marcelom Mataninom.

Redaktor Stanislav Benčat sa s účastníkom olympijských hier v Aténach 2004 rozprával o správnej technike behania s rúškom, o tipoch a trikoch, ako čo najlepšie zvládať beh s krytom tváre a pritom mať naďalej radosť z pohybu, ale na pretras prišli aj mnohé iné témy. Čo všetko teda v Olympijskom podcaste nájdete?

Ako zmenila korona bežecké tréningy?

Navýši sa počet rekreačných bežcov?

Čo má robiť začiatočník, ktorý chce začať behať?

Odporúča Matanin pri behaní počúvať hudbu?

Aké veľké rozdiely sú, keď behá človek sám a v skupine?

Ako si spomína Matanin na olympijský maratón v Aténach?

Bude bežné, že človek odbehne maratón pod 2 hodiny?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si predchádzajúci TalkSport

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si najnovší štvrtkový podcast

 Všetky podcasty


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS 

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV