Športové aktuality
Bratislava
2 min. čítania

Ako prví Slováci na ZOH v Pekingu odletela partia expertov, ktorí budú upravovať olympijské zjazdovky

Fotografia celej jedenásťčlennej partie Slovákov, ktorí budú upravovať pekinské olympijské zjazdovky v Jen-čchingu.
Foto
ZSL

V sobotu podvečer odcestovala zo Slovenska do dejiska XXIV. zimných olympijských hier v čínskom Pekingu skupina našich lyžiarskych odborníkov, ktorý úlohou bude úprava olympijských zjazdových tratí pre všetky súťaže mužov aj žien v alpskom lyžovaní. Slováci budú súčasťou medzinárodného tímu expertov, ktorí budú organizátorom hier pomáhať s realizáciou športovo technických záležitostí.

Skupina slovenských expertov na úpravu zjazdových tratí si vo svete už dávnejšie získala výborné meno. Na nimi upravených tratiach sa odjazdilo napríklad viacero pretekov Svetového pohára v Jasnej, Záhrebe aj v Špindlerovom Mlyne. Na slalomy SP v Záhrebe chodia každoročne.

Odborníci na úpravu zjazdoviek sú prví Slováci, ktorí odišli na ZOH. V jedenásťčlennej partii, vedenej Michalom Mrázikom, sú Marián Hošala, Michal Kupčo, Štefan Lipovský, Martin Štancel, Jakub Boroš, Michal Maduda, Hugo Miroslav Uličný, Matej Mrázik, Miroslav Marušiak a Andrej Antoška.

Ilustračná fotografia z úpravy trate na ZOH 2018 v Pjongčangu.
Ilustračná fotografia z úpravy trate na ZOH 2018 v Pjongčangu.
Foto
TASR/AP

V nedeľu sa smerom Peking vydá štvorčlenný predvoj pracovníkov Slovenského olympijského a športového výboru na čele s vedúcim našej výpravy na ZOH Romanom Bučekom. Krátko po prílete sa zúčastnia na registračnom mítingu slovenskej výpravy s organizátormi ZOH a následne budú v troch olympijských dedinách pripravovať všetko potrebné na príchod prvých športovcov a členov ich realizačných tímov.

Ako prví naši športovci v stredu 26. januára odletia do Číny sánkari Jozef Ninis, Tomáš Vaverčák, Matej Zmij a Katarína Šimoňáková, plus snoubordistka Klaudia Medlová a členovia ich sprievodu. O niečo početnejšia druhá skupina členov výpravy odletí 29. januára, menšia tretia 30. januára a dve najpočetnejšie (druhá až štyridsaťčlenná) 1. a 2. februára.

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV