Športové aktuality
2 min. čítania

Kickboxerka Alexandra Filipová je svetovou športovkyňou decembra

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Slovenská kickboxerka Alexandra Filipová sa stala svetovou športovkyňou mesiaca december v neolympijských športoch. Ocenenie jej udelila Medzinárodná asociácia Svetových hier za zisk titulu majsterky sveta WAKO v K1 do 71 kg.

Dvadsaťtriročná strieborná medailistka z vlaňajších Svetových hier v Birminghame sa stala prvýkrát v kariére majsterkou sveta WAKO World Pro v K1 do 71 kg po výhre nad Aleksandrou Krstičovou zo Srbska v Poprade. V päťkolovom súboji sa všetci traja rozhodcovia priklonili na jej stranu. Pred domácimi fanúšikmi pod Tatrami potom hrdo nosila majstrovský opasok. Pre Filipovú to bol predčasný vianočný darček.

Navyše sa jej vydarila odveta za finále Svetových hier, v Birminghame so srbskou súperkou Krstičovou prehrala 0:3.

„Odveta za Birmingham sa podarila. Bála som sa piatich kôl, nevedela som, čo by som mohla očakávať. Napokon po súboji môžem povedať, že ešte jedno by som zvládla. Ktovie, ako to bude deň po zápase. Možno nebudem stáť ani na nohách,“ hovorila po víťaznom stretnutí v Poprade Filipová, ktorá v roku 2022 vyhrala aj viaceré ďalšie podujatia.

Študentka ekonómie v Prahe, ktorá pochádza a žije v Košiciach, získala od Medzinárodnej asociácie Svetových hier diplom Športovca mesiaca december i značkový darček.

Podujatia a športovci
Šport
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV