Športové aktuality
1 min. čítania

Bach sa stretol s prezidentom Číny Si Ťin-pchingom ohľadom olympiády

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Na archívnej snímke prezident Medzinárodného olympijského výboru Thomas Bach máva počas záverečného ceremoniálu XXXII. letných olympijských hier v Tokiu 8. augusta 2021. Foto: TASR/AP
Peking 25. januára (TASR) - Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach sa v utorok stretol s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom. Pre hlavu štátu, ktorý hostí februárové zimné olympijské hry, to bolo prvé stretnutie s cudzincom od marca 2020. Si Ťin-pching neopustil krajinu od prepuknutia pandémie koronavírusu a s Bachom sa stretol práve v súvislosti so ZOH 2022 v Pekingu.

Prezident MOV priletel podľa informácií AFP do Pekingu v sobotu a následne išiel do trojdňovej izolácie. Väčšina zahraničných návštevníkov je v karanténe niekoľko týždňov, no pre zimnú olympiádu platia iné pravidlá.

Čína presadzuje striktnú politiku nulovej tolerancie koronavírusu. Znamená to hromadné testovanie a okamžité lockdowny v prípade akéhokoľvek náznaku možného prepuknutia pandémie. Podľa údajov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) v Číne v predchádzajúcom týždni pribudlo 286 prípadov ochorenia Covid-19.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV