Športové aktuality
2 min. čítania

Balážová s Pištejom majú minimálne bronz z majstrovstiev Európy

Stolní tenisti Barbora Balážová s Ľubomírom Pištejom chcú zabojovať v olympijskom Tokiu o medailu v mixe.
Foto
TASR/MICHAL SVÍTOK

Slovenskí stolní tenisti Ľubomír Pištej s Barborou Balážovou sa na majstrovstvách Európy jednotlivcov vo Varšave prebojovali už do semifinále mixu. Majú tak istú minimálne bronzovú medailu.

Vo štvrťfinále zdolali Balážová s Pištejom fínsko-holandský pár Benedek Olah, Britt Eerlandová 3:2. V rozhodujúcom sete nevyužili vedenie 4:1, v koncovke však napokon slávili úspech. Doposiaľ najväčším úspechom Pišteja s Balážovou na vrcholnom podujatí bolo striebro na samostatných ME v mixoch v rumunskom Buzau v roku 2013. V semifinále vo Varšave nastúpia proti francúzskemu tandemu Simon Gauzy, Prithika Pavadeová.

„Čakali sme, že Ľubo s Bášou by mohli postúpiť do semifinále a som rád, že im to vyšlo. Je to pre nich prvá veľká medaila. Z Rumunska síce majú striebro, no vtedy to boli také atypické ME, na ktorých štartovalo iba 16 párov. Uvidíme, ako sa to vo Varšave bude vyvíjať ďalej. Ich forma je prísľubom pred OH 2020 v Tokiu,“ povedal pre TASR Anton Hamran, nový prezident Slovenského stolnotenisového zväzu.

Balážová popoludní uspela aj v dvojhre, v 1. kole si poradila s Taliankou Giorgiou Piccolinovou 4:0 na sety. Nedarilo sa slovenským mužským zástupcom. Pištej stratil dobre rozohratý duel proti Turkovi Abdullahovi Yigenlerovi, keď viedol 3:0 na sety, no prehral 3:4. Jang Wang vyhral prvé dva sety proti Švédovi Trulsovi Moregardovi, no podľahol 2:4.

Šport
Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV