Športové aktuality
2 min. čítania

Balážová si zahrá v Tokiu okrem mixu aj dvojhru

(TASR, pp)
Barbora Balážová.
Foto
TASR/MICHAL SVÍTOK

Stolná tenistka Barbora Balážová sa okrem miešanej štvorhry predstaví na olympijských hrách v Tokiu aj vo dvojhre. Kvalifikovala sa na základe postavenia vo svetovom rebríčku.

Balážová sa pôvodne snažila vybojovať si miestenku vo svetovej i európskej kvalifikácii, na rozdiel od krajana Wang Janga sa jej to nepodarilo. S Ľubomírom Pištejom si účasť v Tokiu na základe rebríčka vybojovali v miešanej štvorhre a teraz Medzinárodná stolnotenisová federácia (ITTF) potvrdila aj jej účasť vo dvojhre vďaka svetovému renkingu.

„Naši reprezentanti Pištej, Balážová, Wang a Tatiana Kukuľková sa pokúšali v európskej i svetovej kvalifikácii prebojovať priamo na olympijské hry, ale podarilo sa to iba Wangovi. V hre o postup z rebríčka však ostali najmä Balážová a Pištej. Vzhľadom na to, že Barbora má dlhodobo dobré výsledky, tak postúpila, Pištej ostal tesne pod čiarou. Je to podobné, ako v Riu de Janeiro, no postavenie našich hráčov v rebríčku dáva šancu na lepšie umiestnenie,“ uviedol pre TASR predseda Slovenského zväzu stolného tenisu (SSTZ) Zdenko Kríž.

Balážová s Pištejom boli blízko k postupu na OH na základe rebríčka už vlani pred odložením hier v dôsledku pandémie koronavírusu. Začiatkom mája sa ich miestenka potvrdila, 6. miesto si udržali aj v klasickom svetovom rebríčku. Balážová štartovala aj na OH 2016 v Riu de Janeiro, pre jej partnera to bude premiéra pod piatimi kruhmi.

Wang Jang si vybojoval účasť v Tokiu na marcovom turnaji svetovej olympijskej kvalifikácie jednotlivcov v katarskej Dauhe. Pod piatimi kruhmi sa predstavil už v Riu de Janeiro, kde Slovensko reprezentovala aj Eva Ódorová. Tá štartovala aj na olympijských hrách v Pekingu 2008. V samostatnej histórii reprezentovala krajinu ešte Valentina Popovová v roku 1996 v Atlante.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV