Športové aktuality
2 min. čítania

Baránková vybojovala pre Slovensko historickú lukostreleckú medailu, predseda zväzu prišiel o vlasy

Denisa Baránková si v Antalyi vystrieľala olympijskú miestenku i bronz z majstrovstiev Európy.
Foto
FACEBOOK SLZ

Slovenská lukostrelkyňa Denisa Baránková získala bronzovú medailu na majstrovstvách Európy v tureckej Antalyi v disciplíne olympijský luk. Pre Slovensko vybojovala historicky prvý cenný kov v tomto športe na kontinentálnom šampionáte.

Baránková v nedeľňajšom súboji o bronz zdolala Dánku Kirstine Andersenovú 6:2 a zavŕšila svoj úspešný týždeň na strelnici v Antalyi. Už v piatok si vybojovala v kvalifikačných pretekoch miestenku na olympijské hry do Tokia. Úspech v kvalifikácii pripravil o vlasy predsedu Slovenského lukostreleckého zväzu Vladimíra Bužeka, ktorý sľúbil, že v prípade zisku miestenky sa nechá ostrihať dohola.

Doteraz najlepší slovenský výsledok na európskom šampionáte držala Alexandra Longová, ktorá v roku 2014 obsadila na ME v Jerevane 5. pozíciu.

Na majstrovstvách Európy v olympijskom luku štartovalo v Turecku 77 lukostrelkýň z 29 krajín. Alexandra Longová skončila na konečnom 17. mieste, najmladšia zo slovenského tria Elena Bendíková bola 57. Ženské družstvo obsadilo v olympijskom luku 17. priečku.

Majstrovstvá Európy v Antalyi boli pre slovenské farby najúspešnejšie v ére samostatnosti. Podčiarkol to šiestou priečkou v kladkovom luku Jozef Bošanský a siedmou pozíciou v olympijskom luku miešaných družstiev Denisa BaránkováJurajom Duchoňom. V olympijskom luku mužov skončil Juraj Duchoň sedemnásty.

Majsterkou Európy sa v olympijskom luku kategórii žien stala premožiteľka Baránkovej v semifinále ME i vo štvrťfinále olympijskej kvalifikácie Francúzka Lisa Barbelinová. Medzi mužmi triumfoval Španiel Pablo Acha.

Slováci majú možnosť ešte rozšíriť počet miesteniek na olympijské hry. O dva týždne sa predstavia na olympijskej kvalifikácii. V Paríži sa bude súťažiť o tri miestenky do súťaže trojčlenných družstiev, jednu individuálnu ženskú a dve mužské. Slovenské lukostrelkyne sa budú uchádzať už len o účasť v družstvách, muži zabojujú aj o individuálnu.

Šport
Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV