Športové aktuality
2 min. čítania

Danka Barteková si otestovala olympijskú strelnicu a vyhrala GP Francúzska

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Danka Barteková po triumfe v Chateauroux.
Foto
ARCHÍV (db)

Strelkyňa Danka Barteková dosiahla ďalší úspech na medzinárodnej scéne, keď vyhrala Grand Prix Francúzska v skeete v Chateauroux. Pre strelcov boli preteky v Národnom streleckom centre ideálnou možnosťou spoznať budúcu olympijskú strelnicu.

Danka Barteková v Chateauroux potvrdila pozíciu svetovej jednotky v skeete, kam sa dostala po kvalitných výkonoch v prvom štvrťroku 2023.

O víťazke v Chateauroux rozhodol rozstrel

Danka Barteková v Chateauroux
Trio najlepších na GP Francúzska v skeete v Chateauroux, Danka Barteková v strede.
Foto
ARCHÍV (db)

V kvalifikácii na Grand Prix Francúzska dosiahla rovnako ako Francúzka Noemie Battaultová 116 bodov. V semifinále trafila 27 terčov a prebojovala sa z 1. priečky do finále. V ňom rovnako ako Barbora Šumová trafila 31 terčov a rozhodoval rozstrel, ktorý Slovenka vyhrala 4:2. Bronz získala Nemka Nadine Messerschmidtová.

Na Grand Prix Francúzska štartovalo viacero skeetariek zo svetovej špičky. Nechýbala ani Kimberly Rhodeová z USA.

Z Paríža do Chateauroux

Národné strelecké centrum v Chateauroux bude na budúci rok centrom olympijských streleckých súťaží. Pôvodne sa malo súťažiť priamo v Paríži na strelnici La Courneuve vo štvrti Seine-Saint-Denis, avšak pre logistické problémy ich museli presunúť.

Strelnica v Chateauroux leží viac ako 270 km južne od francúzskej metropoly. Streľba je po jachtingu (Marseille) a surfingu (Teahupo’o na Tahiti) tretím športom, ktorý bude mať centrum mimo Paríža.

Danka Barteková v Chateauroux
Foto
ARCHÍV (db)
Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV