Športové aktuality
Lonato
1 min. čítania

Barteková tretia v pretekoch SP v Lonate

Danka Barteková má v olympijskej sezóne výbornú formu. Po triumfe v úvodných pretekoch Svetového pohára v skeete v Káhire skončila v Lonate tretia.
Foto
TASR/Martin Baumann

Slovenská strelkyňa Danka Barteková obsadila na pretekoch Svetového pohára v skeete v talianskom Lonate tretie miesto. Zvíťazila Austen Jewell Smithová z USA. Barteková postúpila do finále z piateho miesta v kvalifikácii, vo finále zaznamenala 43 bodov. Druhá Britka Amber Hillová získala s 52 bodmi striebro, víťazná Smithová nastrieľala 55 bodov.

"Teší ma tretie miesto, Lonato je jedna z mojich najobľúbenejších strelníc. Strieľalo sa mi dobre, mám už dlhšie dobrý pocit na strelnici. Cítila som trochu tlak, ale som rada, že mám medailu. Finále bolo nesmierne náročné. Pre mňa bolo podstatné robiť to, čo trénujeme. Mala som tu svojho trénera Sandra Belliniho, ale aj Marca Innocentiho, ktorý pôjde so mnou na olympiádu, takže mám z toho radosť. Táto spolupráca veľmi dobre funguje a teším sa na ďalšie preteky," uviedla Barteková po pretekoch.
      
Výsledky SP v Lonate - skeet žien: 1. Smithová (USA) 55 b, 2. Hillová (V. Brit.) 52, 3. Danka BARTEKOVÁ (SR) 42 ... Lucia KOPČANOVÁ, Veronika SÝKOROVÁ, Vanesa HOCKOVÁ a Monika ŠTIBRAVÁ (všetky SR) nepostúpili z kvalifikácie.

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV