Športové aktuality
2 min. čítania

Beňuš na pódiu po dvoch rokoch: "Vyhol som sa väčším chybám"

Foto
TASR

Slovenský reprezentant Matej Beňuš skončil na druhom mieste v sobotnom finále C1 v druhom kole Svetového pohára vo vodnom slalome. V bratislavskom Čunove predviedol čistú jazdu a za víťazným Nemcom Franzom Antonom zaostal o 0,30 sekundy. Tretí bol Slovinec Luka Božič (+1,30).

Vo finále sa predstavili aj ďalší dvaja Slováci, Alexander Slafkovský obsadil s dvoma sekundami navyše piatu priečku (+5,32), Michal Martikán si pripísal šesťsekundovú penalizáciu a skončil šiesty (+5,51).

Beňuš vo finále predviedol o tri sekundy rýchlejšiu jazdu ako v semifinále. Ako jediný zo Slovákov sa dokázal vyhnúť chybe. "Začiatok sa mi nepodaril, lebo medzi štvrtou a piatou bránkou ma zastavil valec. Zvyšok bol celkom fajn. Trať bola extrémne náročná, bolo veľmi jednoduché spraviť chybu, čo sa vypomstilo viacerým pretekárom. Keď som videl čas, bol som spokojný, povedal som si, že to bude tesné, vyhol som sa väčším chybám a našťastie to stačilo," povedal Beňuš.

Svoje umiestnenie z 1. kola SP v Londýne zlepšil o tri pozície. Dokázal využiť domáce prostredie a pre Slovensko získal prvé pódiové umiestnenie v tejto sezóne. Sám sa dostal do najlepšej trojky po prvý raz od septembra 2017: "Vždy je perfektné súťažiť pred domácim publikom a na domácej vode, kde som vyrastal. Minulý rok som nedosiahol medailu, takže som rád."

Výsledky:

finále C1 muži: 1. Franz Anton (Nem.) 1:36,02 min (0), 2. Matej BEŇUŠ (SR) 96,32 (0), 3. Luka Božič (Slov.) 97,32 (0), 4. Casey Eichfeld (USA) 100,48 (0), 5. Alexander SLAFKOVSKÝ 101,34 (2), 6. Michal MARTIKÁN (SR) 101,53 (6)

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV