Športové aktuality
2 min. čítania

Kajakárka Bianka Sidová má tri medaily z MS junioriek + video

Bianka Sidová
Foto
Slovenská kanoistika

Slovenská reprezentantka v rýchlostnej kanoistike Bianka Sidová sa stala jednou z najúspešnejších účastníčok majstrovstiev sveta juniorov a do 23 rokov v maďarskom Szegede. V K1 junioriek na 1000 m sa stala majsterkou sveta, na polovičnej trati získala v nedeľu striebro. V sobotu na šampionáte v maďarskom Szegede získala aj striebro s Rékou Bugárovou v disciplíne K2 na 500 m.

SOBOTA: Bianka Sidová s dvoma medailami

Sidová predviedla vo finále na 1000 m výborný výkon, od začiatku sa držala medzi najlepšími a od polovice trate začala súperkám utekať. Cieľ preťala v čase 3:59,44 minúty a druhá Maďarka Réka Nemesová za ňou zaostala o takmer tri sekundy (+2,77 s). Bronzovú priečku obsadila Nemka Leni Klimentová so stratou 3,64 s.

Na MS v Szegede získali Bianka Sidová s Rékou Bugárovou v K2 junioriek na 200 m striebro.
Na MS v Szegede získali Bianka Sidová s Rékou Bugárovou v K2 junioriek na 200 m striebro.
Foto
FB (sk)

Pre Sidovú to bola už druhá medaila v sobotnom programe. V K2 na 200 m spolu s Rékou Bugárovou získali striebro, keď skončili tesne druhé za domácim párom Janka Rugonfalviová Kissová, Angelina Szegediová. Za víťazkami zaostali len o deväť stotín sekundy. Tretiu priečku obsadili Talianky Sara del Grattová a Giada Rossettiová s mankom 0,53 sekundy.

Slovenky boli po polovici trate najrýchlejšie a vo vedení sa držali aj v druhej časti, no v závere ich predstihli Maďarky.

NEDEĽA: Striebro Sidovej v K1 na 500 m 

Bianka Sidová potvrdila výbornú formu aj v nedeľu. Vo finále K1 na 500 m získala striebornú medailu. Zdolala ju len Talianka Sara Del Grattová, ktorá bola v cieli o 81 stotín sekundy skôr ako slovenský talent. Sidová od začiatku jazdila na 2. mieste, v polovici trate na medzičase 250 m strácala na taliansku rivalku 56 stotín sekundy. V druhej polovici pretekov sa jej už súperku nepodarilo predstihnúť.

Bianka Sidová bola v minulosti finalistkou projektu Ukáž sa! a media tím SOŠV s ňou natočil krátke video:

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV