SOŠV
2 min. čítania

Bielorusko návštevníkom Európskych hier ponúkne moderné služby a krásnu prírodu

Bratislava 24. apríla (SOŠV) - V Univerzitnej knižnici v Bratislave sa uskutočnila prezentácia II. európskych hier, ktoré sa konajú 21. - 30. júna v Minsku. Organizovalo ju Veľvyslanectvo Bieloruskej republiky v Slovenskej republike. Prezentácia priblížila i turistickú atraktívnosť usporiadateľskej krajiny.

V úvode Mimoriadny a Splnomocnený Veľvyslanec Bieloruskej republiky v Slovenskej republike Igor Leščeňa vyzdvihol dôležitosť športového podujatia na úrovni kontinentu. Pripomenul tiež MS v hokeji v roku 2014 v Minsku, kde Slováci patrili k najpočetnejším skupinám zahraničných fanúšikov. Bielorusko predstavil ako krásnu, čistú krajinu, ktorá bola britským denníkom The Independent vyhodnotená ako v súčasnosti jedna z 10 najbezpečnejších krajín sveta.

Druhý zľava je Ľubomír Pokovič, po jeho ľavej ruke veľvyslanec Igor Leščeňa.
Druhý zľava je Ľubomír Pokovič, po jeho ľavej ruke veľvyslanec Igor Leščeňa.

Veľvyslancove slová chvály potvrdil potvrdil bývalý hokejista a tréner Ľubomír Pokovič, ktorý v rokoch 2005-2007 a potom 2012-2015 pôsobil v miestnom klube HC Dinamo Minsk v KHL. Popritom bol asistentom trénera bieloruskej hokejovej reprezentácie. Zopakoval, že Minsk je krásne, čisté a moderné mesto s mnohými parkmi a modernými športoviskami. Poznamenal tiež, že miestni ľudia sú veľmi zdvorilí, disciplinovaní a vzdelaní. Návštevníci II. európskych hier aj vďaka tomu budú mať z celej návštevy najlepšie zážitky.

Prispieť k tomu má aj skutočnosť, že zahraniční návštevníci nebudú počas hier potrebovať víza a budú tiež oslobodení od platby diaľničných poplatkov. Viac informácií o podujatí i turistických dominantách Bieloruska nájdete na https://minsk2019.by a v mobilnej aplikácii "Minsk2019".

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV