Športové aktuality
2 min. čítania

Štvorica medailistiek si zaspomínala na Svetové hry

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Štvorica medailistiek zo Svetových hier v neolympijských športoch Birmingham 2022 sa stretla prvýkrát na jednom mieste. Úspešne športovkyne spolu s ich trénermi či zástupcami športového zväzu prijal prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel.

Na stretnutí v sídle SOŠV v Dome športu v Bratislave sa stretli zlatá medailistka zo Svetových hier v thajskom boxe Monika Chochlíková, strieborná kickboxerka Alexandra Filipová i držiteľky bronzových medailí v karate Ingrida Suchánková a v plutvovom plávaní Zuzana Hrašková.

Prezident SOŠV Anton Siekel v krátkom oficiálnom príhovore sa poďakoval športovkyniam za vzornú a úspešnú reprezentáciu Slovenska v alabamskom Birminghame. V súťažiach na Svetových hrách štartovalo napokon 11 zástupcov a zástupkýň Slovenska. Účinkovanie výpravy na vrcholnom podujatí v neolympijských športoch je možné považovať za úspech, keďže štartovať mohli len najlepší jednotlivci a kolektívy v jednotlivých kategóriách.

V rovnakom duchu sa vyjadril aj vedúci slovenskej výpravy v Birminghame Roman Buček. Medailistky si z rúk zástupcov SOŠV prevzali pamätné ďakovné listy a vecné dary. Stretnutie pokračovalo neformálnou časťou. V debatách sa spomínalo na Svetové hry, ale hovorilo sa aj o športových cieľoch do budúcnosti. Monika Chochlíková, Alexandra Filipová i Ingrida Suchánková by mohli na budúci rok v júni štartovať na Európskych hrách v Krakove.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV