Športové aktuality
Bratislava
2 min. čítania

Boxer Andrej Csemez je prvý slovenský špičkový športovec s pozitívnym testom na koronavírus

Andrej Csemez (v červenom drese) na fotografii z vlaňajších Európskych hier v Minsku, ktoré boli v boxe zároveň majstrovstvami Európy. Získal tam bronzovú medailu.
Foto
Andrej Galica, SOŠV

Boxer Andrej Csemez je prvý slovenský športovec s pozitívnym testom na nový koronavírus. V pondelok o tom informoval portál cas.sk. Nakazil sa pravdepodobne v polovici marca na olympijskej kvalifikácii v Londýne. "Počas letu z Anglicka som mal menšiu teplotu, ale keď sme išli domov cez hranice, bol som v poriadku. Momentálne nepociťujem žiadne príznaky, cítim aj chute i vône," povedal Andrej Csemez v rozhovore pre denník Nový čas.

Po príchode z Londýna išla celá slovenská výprava do karantény. "V utorok sme už mali ísť všetci domov, preto som koncom minulého týždňa vybavil, aby nás otestovali či sme zdraví a môžeme ísť za rodinami. Ja spolu s chalanmi Viliamom Tankóm a Andrejom Csemezom sme boli v karanténe u mňa v akadémii v Matúškove a ako prvých nás testovali. Žiaľ, u Andreja bol výsledok pozitívny,“ povedal pre portál prezident Slovenskej boxerskej federácie (SBF) a zároveň tréner Tankóa s Csemezom v KO Box Clube Galanta Tomáš Kovács.

Už predtým agentúry hlásili šesť infikovaných účastníkov európskej olympijskej kvalifikácii v Londýne. Po troch členoch tureckej výpravy sa mali v Británii nakaziť aj traja Chorváti, po návrate odhalili ochorenie u dvoch pästiarov a jedného trénera. Kvalifikácia boxerov bola jednou z posledných medzinárodných akcií, ktoré sa začali napriek šíreniu koronavírusu. Skončila sa síce predčasne, ale až 16. marca, keď už vírus výrazne zasiahol viaceré kontinenty.

V londýnskej Copper Box Arene sa síce bojovalo len tri dni a na záver aj bez divákov, ale zišlo sa tam takmer 350 boxerov z viac ako 40 krajín. "Úplne ma šokovalo, že sme boli na poschodí s výpravou Talianska. Nebola žiadna zdravotná kontrola, to nás všetkých znervózňovalo. Nemali sme rúška ani rukavice, jedine boxerské, to bolo všetko. V malých priestoroch sa mohlo pohybovať asi 600 ľudí, zo strany organizátorov to bolo naozaj nezodpovedné," povedal Kovács pre TASR po návrate z Londýna.

Podujatia a športovci
Šport
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV