Šport a olympizmus
Lausanne
2 min. čítania

Budúcoročné OH v Tokiu budú bez ohľadu na koronavírus, hovorí viceprezident MOV John Coates

TASR, sou
Viceprezident MOV a šéf jeho koordinačnej komisie pre OH v Tokiu John Coates v spoločnosti prezidenta organizačného výboru OH 2020 Joširóa Moriho.
Foto
TASR/AP

Budúcoročné olympijské hry v Tokiu sa uskutočnia za každých okolností. Povedal to viceprezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a predseda koordinačnej komisie MOV pre OH 2020 John Coates. Pôvodne sa malo podujatie uskutočniť tento rok, no pre pandémiu koronavírusu ho odložili na budúce leto, pričom v názve naďalej ponesie letopočet 2020

"Olympiáda sa začne na budúci rok 23. júla, bez ohľadu na to, či tu bude COVID, alebo nebude," citoval Coatesa portál Daily Mail. Japonskí predstavitelia už skôr vylúčili možnosť ďalšieho odkladu. Doteraz sa v modernej olympijskej histórii hry neuskutočnili iba z dôvodu svetových vojen.

Organizátori podujatia v Tokiu prezentovali hry v duchu rekonštrukcie krajiny po ničivom zemetrasení a následných cunami v roku 2011. Podľa Coatesa tie budúcoročné budú, v ideálnom prípade, symbolizovať víťazstvo nad koronavírusom a poskytnú nádej do budúcnosti.

"Pred pandémiou označil prezident MOV Thomas Bach tieto hry za najlepšie pripravené, aké kedy videl. Športoviská medzičasom dokončili, olympijská dedina je úžasná, aj infraštruktúra je pripravená. Výzvou bolo prispôsobenie termínov, zabezpečenie hotelov na budúci rok a dohoda so sponzormi, všetko sme však zariadili," uviedol John Coates.

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV