Športové aktuality
2 min. čítania

Bývalé členky JOT Tatiana Kukuľková s Emou Labošovou získali bronzové medaily na ME do 21 rokov

Tatiana Kukuľková s Emou Labošovou vybojovali vo štvorhre na ME do 21 rokov v Spa bronzové medaily.
Foto
FB SSTZ

Slovenské stolné tenistky Tatiana Kukuľková s Emou Labošovou získali na majstrovstvách Európy hráčok do 21 rokov v belgickom Spa bronzové medaily vo štvorhre žien. Obe hráčky boli v predošlých rokoch členkami Juniorského olympijského tímu, ktorý Slovenský olympijský a športový výbor zostavuje z talentovaných mladých športovcov.

Štvrťfinalistky z júnového európskeho šampionátu dospelých vo Varšave, kde ich len jedno víťazstvo delilo od senzačného medailového úspechu medzi ženami, v sobotňajšom semifinále ME do 21 rokov prehrali po veľkom boji so srbskou dvojicou Sabina Šurjanová, Tijana Jokičová 2:3. Po dvoch prehraných setoch, v ktorých získali sedem a osem bodov, Slovenky ďalšie dva vyhrali (7, 11) a vynútili si rozhodujúce piate dejstvo. V ňom mali šancu na úspech obe dvojice, napokon sa v dramatickej koncovke po výhre 12:10 tešili Srbky.

Kukuľková s Labošovou vybojovali pre Slovensko tretí cenný kov v krátkej histórii ME 21. Všetky tri sú zo štvorhier. Pred štyrmi rokmi sa Alexander Valuch postaral dokonca o zlato, keď v ruskom Soči triumfoval po boku Dána Andersa Linda. Pred dvoma rokmi boli v portugalskom Gondomare finalistami deblovej súťaže Tibor Špánik s Adamom Bratom.

„Do Spa sme cestovali s ambíciou, že chceme zabojovať o medailu. Vedeli sme, že vo štvorhre máme najväčšiu šancu práve my dve s Emou. S tým sme do toho išli, aj na tréningoch sme sa špeciálne venovali deblu. Nám sa hrá spolu dobre, sme zohraté a azda je to aj vidieť. Po úspechu na ME 2021 v poľskej metropole sme si vraveli, že by to reálne mohlo vyjsť s medailou, čo by bolo super,“ uviedla v tlačovej správe Slovenského stolnotenisového zväzu Tatiana Kukuľková.

Ema Labošová vo dvojhre prenikla do štvrťfinále, v ktorom prehrala s Rumunkou Andreeou Dragomanovou hladko 0:4.

Šport
Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV