Športové aktuality
3 min. čítania

Bývali v šatni na štadióne, potom objavili lásku k boxu. Bratov Katonovcom pomáha aj Nadácia SOŠV

Profile picture for user Krsko
Stanislav
Krško
Bratia Katonovci.

Tibor a Erik Katonovci sú talentovaní športovci, ktorí to aj napriek svojmu mladému veku nemali v živote ľahké. Svoje zaľúbenie napokon našli v boxe. Ich cieľ je jasný – dostať sa čo najďalej a hrdo reprezentovať Slovensko. Pomohla im v tom aj Nadácia SOŠV.

POMÔŽTE SPOLU S NAMI MLADÝM TALENTOM A DARUJTE 2 PERCENTÁ Z DANE NADÁCII SOŠV

Chcem darovať 2%

Ochrannú ruku nad mladými športovcami drží Tomi Kid Kovács. „Chlapci aj so svojou sestrou a otcom po istej dobe nemali kde bývať a svoj dočasný domov našli v šatniach futbalového ihriska obce Veľké Úľany. V tejto obci začali navštevovať boxerský klub Veľké Úľany, kde objavili svoju lásku k športu. Ich pán tréner ma kontaktoval počas vianočných sviatkov, kedy sme hľadali rodinky, ktorým by sme vedeli na Vianoce nejakým spôsobom pomôcť,“ hovorí šéf slovenského boxu.

Mama sa o deti, bohužiaľ, kvôli problémom s alkoholom nedokázala a ani nemala záujem postarať, spomína bývalý slovenský reprezentant. Príbeh nádejných boxerov začal po spoločnom stretnutí bližšie sledovať. Zistil, že majú veľkú motiváciu na sebe pracovať a dosahovať krásne výsledky nielen v športe, ale aj v živote.

Aktuálne už bratia pôsobia pod vedením Tomiho Kida v jeho akadémii. Obaja študujú v Galante a majú zabezpečené dvojfázové tréningy.

„Doma sa bijeme, často spolu súťažíme... Ale z lásky,“, hovorí s úsmevom Tibor Katona. „Vyskúšal som veľa športov, ale v boxe som sa našiel. S bratom sa vieme aj pohádať, no na tréningoch sa navzájom podporujeme,“ dopĺňa ho mladší brat Erik.

Bratia už reprezentovali Slovensko na rôznych národných a medzinárodných boxerských podujatiach a ich cieľ je zbierať úspechy aj naďalej. „Príprava akéhokoľvek športovca nie je finančne jednoduchá, či už ide o náklady spojené s dochádzaním na tréningy, športovým vybavením, zabezpečením adekvátnej regenerácie alebo doplnkovej výživy,“ hovorí Tomi Kid.

Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru v roku 2022 Katonovcom poskytne ročný finančný grant.

O Nadácii SOŠV

Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru sa orientuje na pomoc športovcom a športovej rodiny od mládežníckeho veku až po seniorov. Chceme podporiť športovanie na Slovensku a pestovať u ľudí návyk na každodenný pohyb. Veríme, že vďaka pohybu bude naša krajina zdravšia a cez rôzne projekty nadácie sa nám podarí dostať pozitíva športovania medzi širokú verejnosť.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV