Športové aktuality
3 min. čítania

Časť rýchlostných kanoistov skončila namiesto šamorínskej „bubliny“ v karanténe

Slovenská štvorica Samuel Baláž, Erik Vlček, Csaba Zalka, Adam Botek na trati.
Foto
Ján Súkup, Štartfoto

Plány slovenských rýchlostných kanoistov absolvovať prípravu v karanténnom centre v Šamoríne narušila choroba COVID-19. Časť kajakárov musela odísť do karantény, druhá sa môže počas tohto týždňa pripravovať v areáli x-bionic sphere.

Šamorínsku „bublinu“ chceli rýchlostní kanoisti počas tohto týždňa využiť na kondičné tréningy. Po príchode do karanténneho strediska sa podrobili PCR testovaniu na nový koronavírus. Keďže výsledky testu na koronavírus neboli priaznivé pre Adama Boteka, namiesto do tréningového centra do domácej karantény spolu s ním putovali aj Erik Vlček, Mariana Petrušová, tréner Peter Likér a masér Igor Viszlai.

Sústredenie tak pod vedením Andreja Wiebauera absolvujú len adepti na miesto v olympijskom štvorkajaku Samuel Baláž, Csaba Zalka a Denis Myšák, ďalej Ákos Gacsal, Matúš Jedinák a Gábor Jakubík.

„Minimálne do piatka musíme zostať v karanténe. Do Šamorína sa už nebudeme vracať. Do konca roka sa budeme pripravovať v domácich podmienkach a verím, že v januári už absolvujeme našu tradičnú zimnú prípravu,“ uviedol tréner rýchlostných kanoistov Peter Likér. Toho sklamali podmienky v tzv. špinavej zóne, v ktorej čakali z pondelka na utorok na výsledky PCR testov.

Zvyšná časť tímu sa v tréningovom centre venuje predovšetkým plávaniu a činnostiam, ktoré by nemohli robiť v domácom prostredí. „Počas jesene sme nešli nikam do teplého prostredia ako v minulých rokoch. V domácich podmienkach však naši reprezentanti odpádlovali všetko plnohodnotne, skoro do konca novembra boli na vode. Teraz sa chceme venovať kondičnej príprave a ak nám to situácia dovolí, po Novom roku by sme chceli ísť na sústredenie na bežkách a v polovici februára už niekde v teple byť aj na vode. Ak po Novom roku nenabehneme na klasickú prípravu, môžeme sa smerom k OH dostať do problémov,“ uviedol Andrej Wiebauer.

Kajakári z vlajkovej lode slovenskej kanoistiky sú zvyknutí na pravidelné cestovanie a presuny. Napriek tomu sa na prípravu v známom areáli tešili. „Dlhšie obdobie sme mali domáci stereotyp, bola to príjemná zmena. Využívali sme všetky možnosti, ktoré sme mali k dispozícii. Plávanie mi vôbec neprekážalo, z chalanov som asi najlepší, keďže mama učila plávanie a ja som sa motal popri bazéne. Najlepšie mi ide asi kraul,“ priznal Samuel Baláž.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV