Športové aktuality
2 min. čítania

Cehlárik Slafkovskému pred nájazdom: Bekhend, forhend, gól

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Na snímke sprava hráč Slovenska Peter Cehlárik strieľa víťazný gól, vľavo brankár USA Strauss Mann v samostatných nájazdoch vo štvrťfinále olympijského turnaja v hokeji mužov USA - Slovensko (3:2) na ZOH 2022 v Pekingu v stredu 16. februára 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Peking 16. februára (TARS) - Traja pohoreli na americkom brankárovi Straussovi Mannovi, no štvrtý mu nedal šancu a rozhodol o postupe Slovenska do bojov o medaily. Peter Cehlárik pred svojím nájazdom presne vedel, čo predvedie a tesne predtým, ako naskočil na ľad, to prezradil spoluhráčovi Jurajovi Slafkovskému.

"Pozreli sme si video brankára, na rozcvičke som to skúsil a Ďurimu som povedal: ´bekhend, forhend, gól´. Môžete sa ho opýtať," povedal v mixzóne s úsmevom na tvári jediný úspešný exekútor v nájazdoch. Jeho slová ihneď potvrdil aj najlepší slovenský strelec na turnaji. "Povedal som mu, že mu verím a on na to, že pôjde bekhend, forhend a je to dnu. Sme v semifinále. Ja som vedel, že dá," tešil sa Slafkovský.

Cehlárik si vyslúžil pochvalu aj od brankára USA Manna, ktorý predviedol dokopy 34 úspešných zákrokov a kryl aj tri nájazdy. "Bol to dobrý pokus, trošku zmenil uhol a rýchlo vystrelil. Bol som sklamaný, keď som videl, že puk ide dnu. No bol to zápas o centimetroch a ja nemôžem kontrolovať všetko," povzdychol si.

Cehlárik skóroval vo štvrtej sérii, a keď Patrik Rybár vzápätí zmaril posledný pokus kapitána USA Andyho Mieleho, mohli započať slovenské oslavy. "Paťo bol znova výborný, dúfam, že tak bude pokračovať. Od začiatku turnaja musel tvrdo drieť, aby sa vôbec dostal do zostavy a hral. Od zápasu so Švédmi podával výborné výkony, je spoľahlivý a dal nám šancu vyhrať," pochválil ho Cehlárik.

Podľa dvadsaťšesťročného krídelníka boli v zápase rozhodujúce momenty v prvej a tretej tretine: "Prvá bola ťažká, vybehli na nás, dostali nás pod tlak. Keď už sme ju ustáli, tak sme hrali vyrovnaný hokej. V druhej sme mali navrch a práve vďaka tomu sme cítili tú energiu. Kľúčom k úspechu bolo zvládnuté oslabenie troch proti piatim."

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV