Športové aktuality
2 min. čítania

Cenná remíza slovenských hádzanárov v Celje so Slovincami v kvalifikácii MS

CELJE 7. júna (SITA) - Hádzanári Slovenska remizovali v sobotu v Celje s domácim Slovinskom v prvom stretnutí II. fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2009 v Chorvátsku (16. 1. - 1. 2. 2009) 33:33, keď po prvom polčase ešte vyhrávali 16:15. Zverenci trénera Zoltána Heistera si vďaka cennej remíze na slovinskej palubovke udržali reálnu šancu na premiérovú účasť na svetovom šampionáte. Odveta dvojzápasu play off je na programe na budúci týždeň - v sobotu 14. 6. o 18.00 h v levickej Mestskej športovej hale, v ktorej sa Slováci vlani tešili z postupu na ME 2008 cez Ukrajincov.

Zoltán Heister (tréner SR): "Remíza nám dáva reálnu nádej pomýšľať na postup, pritom výsledok mohol byť pre nás ešte priaznivejší. Škoda, že sme nepremenili sedem či osem samostatných trhákov. V každom príprade som veľmi spokojný s predvedeným výkonom chalanov, vynikajúco nám zahral spojkový rad, ktorému sa darilo strelecky z diaľky. Samozrejme, máme čo vylepšovať - najmä v obrane. Odveta však nebude o nič ľahšia, skôr naopak. Slovinci majú kvalitných hráčov, ktorí dokážu bez problémov dobre zahrať aj na palubovke súpera, kde sú rovnako silní. V Leviciach síce nebudú mať divácku podporu, ale že vedia hrať aj vonku, dokázali napríklad aj v januári v Bratislave."
Slovinsko - Slovensko 33:33 (15:16). Najviac gólov za Slovinsko: Žvižej 9, Vugrinec a Kavtičnik po 4, Kozomara a Zorman po 3. Zostava a góly SR: R. Štochl, M. Shejbal - Petro 1, Matej Fázik, Antl 3, M. Straňovský, Milan Kozák 2, T. Urban 3, D. Valo 9, Kukučka 8/2, F. Šulc ml. 7, Cs. Szücs ml., Nižňan, Vozár, pok. hody: 9/6 - 2/2, vylúčení: 6 - 4, rozhodovali: Olesen a Pedersen (obaja Dán.), 4000 divákov.

© 2008, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV