Športové aktuality
2 min. čítania

Člen JOT Vladimír Macura sa stal trojnásobným majstrom sveta

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Radosť Vladimíra Macuru po úspešnom pokuse v nadhode na MS mládeže v Leóne.
Foto
INSTAGRAM (vm)

Člen Juniorského olympijského tímu Vladimír Macura sa stal trojnásobným majstrom sveta do 18 rokov vo vzpieraní. Na šampionáte v mexickom Leóne ovládol najťažšiu hmotnostnú kategóriu nad 102 kg.

Vladimír Macura bol v Leóne vo svojej hmotnosti suverénny. Jediný Slovák na mládežníckom šampionáte v Mexiku vyhral trh, nadhod i dvojboj. V trhu zdvihol 151 kg, v nadhode o 30 kg viac a v celkovom súčte to bolo 332 kg, čo je nový slovenský rekord v kategórii do 17 rokov. Národným maximom vo vekovej kategórii bol aj jeho výkon v nadhode.

Macura je veľký talent slovenského vzpierania. V septembri 2021 sa stal trojnásobným majstrom Európy do 17 rokov vo váhe do 102 kg. Aj za tieto výsledky ho Slovenský olympijský a športový výbor a Nadácia SOŠV zaradili do Juniorského olympijského tímu 2022.

„Keď som sa raz pred 8 rokmi vracal domov zo školy, stretol som susedu, ktorá chodila na vzpieranie. A presviedčala ma, aby som to šiel skúsiť aj ja. Lenže ja som bol typ chlapca, čo trávil čas iba za počítačom a nemal rád školu, tak sa mi do toho nechcelo. Ale tesne pred tým, ako som vošiel do dvora, tak mi povedala, že keď budem chodiť na vzpieranie, tak nemusím ani chodiť do školy... V tom momente som si povedal, že to skúsim. Ešte v ten deň som prišiel s otcom  do vzpieračskej telocvične, ktorá  je v mojom rodnom meste a vyskúšal som si to,“ popísal Macura pri svojom predstavení pre Juniorský olympijský tím.

VIAC O VLADIMÍROVI MACUROVI

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV