Športové aktuality
2 min. čítania

Členka Juniorského olympijského tímu Ema Kapustová bronzová na MS kadetov v biatlone

Radosť Emy Kapustovej v cieli vytrvalostných pretekov na MS kadetov v Obertilliachu.
Foto
Slovenskýbiatlon.sk/Igor Stančík

Členka Juniorského olympijského tímu Ema Kapustová vybojovala na majstrovstvách sveta juniorov a kadetov v rakúskom Obertilliachu v sobotňajších vytrvalostných pretekoch kadetiek na 10 km bronzovú medailu. Za skvelým výsledkom je predovšetkým výborný výkon na strelnici, keď talentovaná Slovenka vybielila všetkých dvadsať terčov.

Kapustová sa vydala na trať vytrvalostných pretekov s číslom deväť. Hoci bežecky na najlepšie od úvodu zaostávala, mala 30. najlepší čas v bielej stope a podľa medzičasov najviac stratila po poslednej streľbe, na strelnici excelovala. Vďaka štyrom nulám sa mohla tešiť zo svojej prvej veľkej medaily. Doteraz bolo jej maximom na svetovom šampionáte 21. miesto.

Kapustová za víťaznou Jeanne Richardovou z Francúzska zaostala o 1:03,1 min. Striebro si vybojovala s náskokom 30,4 sekundy pred Slovenkou slovinská biatlonistka Lena Repincovám ktorá mala najrýchlejší bežecký čas, ale na strelnici štyrikrát netrafila terč. Osemnásťročná zverenka Petra Kazára zdolala štvrtú Švédku Saru Andressonovú o pol sekundy.

Okrem členky ŠK Železiarne Podbrezová sa darilo aj Kristíne Makovýniovej, ktorá vo svojom prvom medzinárodnom štarte obsadila 29. priečku. Sára Pacerová skončila na 54. a Veronika Holmiková na 66. priečke.

Kapustovej v rozvoji kariéry pomáhajú aj Slovenský olympijský a športový výbor a Nadácia SOŠV. Rovnako ako vlani ju zaradili medzi členov Juniorského olympijského tímu.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV