Športové aktuality
3 min. čítania

Čo chutí Tatarovi a prečo kupovať bežeckú obuv večer? 7 podcastov z 2021, ktoré stoja za vypočutie

V podcaste Čo chutí zdraviu Tomáš Tatar rozprával aj o mnohých zaujímavých témach spojených s jedlom či pitím.
Foto
TASR - Martin Baumann

Uplynulý rok bol plný zaujímavých športových tém. Bavili sme sa o úspechoch našich športovcov, ale aj o zdravej výžive či technike behu. Vypočujte si sedem zaujímavých Olympijských podcastov, ktoré sme pre vás nahrali v roku 2021.

Pri orientačnom behu niekedy pretekárov hecujú aj diviaky či jelene

Orientačné športy ponúkajú množstvo pestrých zážitkov. Občas človeka naháňa diviak, niekedy sa cíti ako dobyvateľ nových krajín, inokedy sa stratí a „vypadne z mapy”. Poslucháčom Olympijského podcastu prišiel orientačné športové disciplíny predstaviť Radoslav Jonáš – podpredseda Slovenského zväzu orientačných športov.

Bežecký apríl: Prečo by sme mali kupovať topánky na beh až večer?

Topánky sú pre bežca alfou a omegou. Napokon, veď práve nohy sú hnacími motormi, ktoré vykonávajú primárnu aktivitu pri behu. No a práve na tému bežeckej obuvi a otázkach, ktoré súvisia s výstrojom bežca sme sa rozprávali s uznávaným športovým lekárom, prednostom Ústavu telovýchovného lekárstva Slovenskej zdravotníckej univerzity v Bratislave Pavlom Malovičom.

Čo chutí Tatarovi? Na Slovensku vyje celý salaš, fastfoody nevyhľadáva

Na Slovensku ho volajú Trto. V zámorí ho prezývajú Tuna, teda tuniak. No a on sám sa volá Tatar, čo v spojení s jedlom mnohým evokuje Tatarák. Čo však má najradšej na tanieri on sám? Aké pochutiny si dopraje rád počas sezóny NHL a mimo nej?

Športová droga. Beh a jeho benefity pre zdravie človeka

Ak chcete niečo vyhrať, bežte 100 metrov. Ak chcete niečo zažiť, bežte maratón. Slová legendárneho Emila Zátopka nás vtiahnu do Bežeckého apríla. V rámci Olympijského podcastu sme sa venovali bežeckej aktivite. O behu sme sa rozprávali s bežeckým trénerom, naším niekdajším úspešným vytrvalcom a účastníkom olympijských hier v Aténach 2004 Marcelom Mataninom.

Olympijské hry absolvovala s bulímiou. Podvýživa v športe môže mať fatálne následky

Šport je o dosahovaní úspechov, získavaní medailí, titulov, ocenení. Táto cesta však býva neraz poriadne dlhá priam tŕnistá. Honba za dokonalým telom a čo najlepšími výsledkami môže spôsobovať aj viaceré problémy. Patrí k nim podvýživa. No a práve o nej sa moderátor Stanislav Benčat a jeho parťák z podcastu Čo chutí zdraviu Milan 'Docent' Sedliak rozprávali s bývalou krasokorčuliarkou Oľgou Beständigovou.

Zobudila som sa a vedela, že finále s Hingisovou vyhrám. Nielen o tenise s Danielou Hantuchovou

Niekdajšia svetová päťka prežíva úspešnú kariéru po úspešnej kariére. Hantuchová patrila na tenisových dvorcoch k najlepším na svete, dnes je nemenej úspešnou televíznou komentátorkou a analytičkou tenisu. Rovnako tak sa venuje nahrávaniu vlastného podcastu. V Olympijskom podcaste hovorila nielen o aktuálnych projektoch, ale zaspomínala si aj na časy veľkej tenisovej slávy.

Naleteli ste im aj vy? Toto sú najväčšie mýty vo výžive!

V podcaste „Čo chutí zdraviu" sme sa rozprávali o mýtoch vo výžive. Moderátor Stano Benčat a jeho odborný parťák Milan 'Docent' Sedliak si ako hostku pozvali nezávislú nutričnú terapeutku, ambasádorku výživy v rukách vedy Moniku Kolář. Tá sa venuje skúmaniu jedla, silných aj slabých stránok našich denno-denných, ale aj zriedkavých potravín.

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV