Šport a olympizmus
3 min. čítania

Čo všetko ponúkne Olympijský festival? 17 dní plných športu, fandenia a zábavy

Profile picture for user Krsko
Stanislav
Krško
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Od 23. júla do 8. augusta nás čaká najväčší športový sviatok – olympijské hry v Tokiu. Hoci budú prebiehať bez divákov na tribúnach, športoví priaznivci na Slovensku nemusia byť sklamaní. Tú pravú športovú atmosféru zažijete na Olympijskom festivale, ktorý sa bude konať v Šamoríne. Čaká vás 17 dní plných športu, fandenia, zábavy a dobrého jedla.

Na čo všetko sa môžete tešiť?

Otvorenie vo veľkom štýle

Začíname už v piatok 23. júla otváracím ceremoniálom. Môžete sa tešiť na priame prenosy z Tokia, zapálenie olympijského ohňa, koncert skupiny HEX či autogramiádu motocyklistov Ivana Jakeša, Štefana Svitka a Martina Vaculíka. Samozrejme, otvoríme pre vás množstvo športovísk.

Program olympijského festivalu

Vyskúšate si 29 športov

V spolupráci so športovými zväzmi sme pre vás pripravili športoviská, na ktorých si deti, ale aj dospelí môžu vyskúšať až 29 športov, ako napríklad atletiku, plážový volejbal, tenis, šerm, karate, lukostreľbu či bedminton. Chystá sa aj turnaj v hádzanej, golfe aj futboxe. Na Olympijskom festivale si dáte poriadne do tela!

sport
Foto
SOŠV - Andrej Galica

Autogramiády olympionikov, športovcov aj ambasádorov

Stretnete tu mnohé športové hviezdy. Hneď prvý deň sa na vás budú tešiť motocyklisti Ivan Jakeš, Štefan Svitko a Martin Vaculík. Chýbať nebudú ambasádori festivalu, ktorými sú Anastasia Kuzminová, Robert Vittek, Dominika Cibulková či youtuber Expl0ited.

Do Šamorína budú prichádzať aj športovci priamo z Tokia! Máte tak jedinečnú šancu získať autogram či fotografiu s čerstvými medailistami. Veríme, že ich bude čo najviac.

Po prvýkrát v histórii môžete zažiť olympijské hry aj na Slovensku!
Po prvýkrát v histórii môžete zažiť olympijské hry aj na Slovensku!
Foto
SOŠV

Pochutíte si na dobrom jedle a zabavíte sa u našich partnerov

Po športových aktivitách padne vhod chutné jedlo. Súčasťou festivalu je i gastro zóna so slovenskými i japonskými špecialitami. Tak čo, už sa vám zbiehajú slinky?

Tešiť sa môžete aj na zaujímavé aktivity našich partnerov. Preveriť svoje vedomosti, zabaviť sa, ale aj súťažiť o atraktívne ceny.

Na koncertoch si prídu na svoje deti aj dospelí

Najmenší návštevníci si zaspievajú a zatancujú na skvelé detské koncerty. Tí väčší zas na vystúpenia známych slovenských umelcov. Prídu Paci Pac, PARA, HEX aj Spievankovo.

Šport bude pre každého, sme si rovní!

Svoje zastúpenie na Olympijskom festivale bude mať aj Slovenský paralympijský výbor. Samozrejme, celý festival bude bezbariérový a mnohé zo športov si môžu vyskúšať aj naši návštevníci so zdravotným znevýhodnením. K dispozícii bude paralympijská podoba atletiky, basketbal 3×3, stolný  tenisu, cyklistika, taekwondo, lukostreľba, ale aj boccia a jazda zručnosti.

Začíname už v piatok 23. júla. Tešíme sa vás!

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV