Športové aktuality
2 min. čítania

Csemeza delí jedno víťazstvo od účasti v Tokiu

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Andrej Csemez sa po Európskych hrách v Minsku radoval z výhry nad Španielom Miguelom Cuadradom Entrenom aj na olympijskej kvalifikácii v Paríži.
Foto
TASR/MICHAL SVÍTOK

Slovenského boxera Andreja Csemeza delí už iba jedno víťazstvo od miestenky na olympijské hry v Tokiu. V nedeľu popoludní sa o účasť na vrcholnom podujatí pobije s Lancelotom Protonom de la Chapellem z Belgicka.

Csemez si v piatok večer v európskej olympijskej kvalifikácii v Paríži poradil v hmotnosti do 75 kg so Španielom Miguelom Cuadradom Entrenom 5:0 na body. Bronzový medailista z Európskych hier 2019 v Minsku vyhral u všetkých ringových rozhodcov, každý mu prisúdil víťazstvo pomerom 29:28. Prvé kolo patrilo tesne Španielovi, Csemez v ďalších dvoch trojminútovkach bol aktívnejší, udieral presnejšie a strhol víťazstvo na svoju stranu. Druhé i tretie kolo tesne vyhral a po súboji sa radoval aj z postupu do štvrťfinále európskej kvalifikácie.

Csemez boxoval s Cuadradom Entrenom aj vo štvrťfinále na Európskych hrách v Minsku, kde si so Španielom poradil 4:1 na body.

V Paríži v hmotnosti do 75 kg rozdelia celkovo šesť miesteniek do Tokia. Účasť si vybojujú všetci semifinalisti plus víťazi dvoch súbojov zdolaných štvrťfinalistov. Celkovo sa v tejto váhe predstaví pod piatimi kruhmi 24 pästiarov.

Olympijský sen už nemôže snívať Jessica Triebeľová. V boji o postup do štvrťfinále kategórie do 60 kg prehrala r.s.c. s Taliankou Rebeccou Nicoliovou. Triebeľová bojovala, prvé i druhé kolo tesne prehrala. V prvom dostala tvrdý direkt, po ktorom sa objavila krv v jej obočí. Turnajová lekárka ju musela ošetrovať, rovnako bola v rohu ringu ošetrovaná aj v druhom kole a pred začiatkom tretieho ringový rozhodca súboj predčasne ukončil.

Slovenský box mal doteraz v ére samostatnosti zastúpenie na olympijských hrách len v roku 1996 v Atlante, kde sa predstavili Gabriel Križan a Peter Baláž.

Podujatia a športovci
Šport
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV