Športové aktuality
Baku / XV. letný EYOF
3 min. čítania

Cyklistov dnes potrápil silný nárazový vietor, no bojovali do poslednej sekundy

Cyklistická časť slovenskej výpravy.
Foto
Vladímír Švajdleník

So silným vetrom dnes bojovali aj naši cyklisti. Trať vo Veloparku v Baku bola rovinatá s jedným stúpaním, ktoré malo 1,7 km. Doobedu trať patrila individuálnej časovke dievčat, popoludní chlapcov. Na štarte sme mali piatich reprezentantov – dve dievčatá a troch chlapcov. Ako si vo svojej prvej disciplíne na XV. letnom EYOF počínali? 

Cyklistom robil vrásky na čele silný vietor 

Dopoludnia štartovalo 75 dievčat, medzi nimi aj naša Tereza Kurnická a Miriama Čišecká. Tereza Kurnická skončila na celkovom 24. mieste, jej krajanka obsadila 58. miesto. Kurnická za víťazkou Backstedtovou z Veľkej Británie zaostala o 1:56,90 min. Miriama na ňu stratila viac ako tri minúty. „V časovke sa mi išlo celkom dobre aj keď fúkal silný vietor a ten zohrával dosť dôležitú rolu. S výsledkom som celkom spokojná, aj keď si myslím, že to mohlo byť aj lepšie,” zhodnotila svoj výkon Tereza. So silným vetrom bojovala aj Miriama. „Brala som to ako každý iný štart, aj keď ten vietor zohral veľmi veľkú úlohu. Celá trať bola rovinatá až na jeden kopec. S výsledkom veľmi spokojná nie som, budem sa ho snažiť zlepšiť na pretekoch vo štvrtok,” dodala po skončení pretekov.

Celkové poradie: 1. Backstedtová (VB) 14:35,25 min., 2. Ivanchenková (Rus.) +19,14 s., 3. Sanderová Lizetteová (Est.) +57,75 s., ... 24. Tereza Kurnická + 1:56,90 min., ... 58. Miriama Čišecká + 3:16.16 min.

BAku 2019
Foto
Vladímír Švajdleník.

Martin Svrček na peknom 19. mieste 

Chlapci mali o čosi väčšiu konkurenciu než dievčatá. Na štartovú čiaru sa postavilo až 90 účastníkov. Výborné umiestnenie dosiahol Martin Svrček, ktorý cieľ prešiel ako 19. v poradí. Na prvého Mihkelsa z Estónska stratil 49,44 sekúnd. Aj jeho trápil najmä silný vietor. „Počasie vôbec nehralo v náš prospech, strašne fúkalo, ale podmienky sme mali všetci rovnaké. Trať bola viac-menej rovinatá, ale ku koncu na nás čakal kopec, ktorý bol proti vetru. S mojím výkonom som spokojný. Chcel som byť v TOP 10, ale moja forma nie je taká, akú som si predstavoval,” zhodnotil svoj výkon na pretekoch Martin.

Lukáš Ugvarský a Jakub Slivka sa umiestnili v druhej polovici. Lukáš obsadil celkové 70. miesto a Jakub 77. miesto. Jakubovi sa jeho prvý štart na podujatí páčil, pochválil organizáciu pretekov. „Trať nebola až tak náročná. Samozrejme, až na kopec pred otočkou, ktorý vietor spravil ešte náročnejším. S výsledkom úplne spokojný nie som,” zhodnotil trať i svoj výkon Lukáš.

BAku 2019
Foto
Vladímír Švajdleník.

Tréner je s výkonmi svojich zverencov spokojný 

Náročnosť dnešnej časovky nám potvrdil aj tréner Vladímír Švajdleník. „Máme za sebou veľmi ťažkú časovku jednotlivcov. Chlapci aj dievčatá sa popasovali s kopcom veľmi dobre aj napriek tomu, že sa celý šiel proti silnému nárazovému vetru. Miriamu na trati postihla smola, keď sa na štvrtom kilometri do nej oprel veľmi silný nárazový vietor a doslova ju sfúkol z trate. Našťastie sa nič vážne nestalo. S výsledkami som spokojný, pretože výkony, ktoré podali, boli dobré. Vo štvrtok nás čakajú preteky jednotlivcov, kde budú naše šance vyššie najmä u chlapcov,” zhodnotil výkony našich cyklistov tréner. Cyklisti majú teraz deň voľna a 25. júla ich čakajú preteky s hromadným štartom. 

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV