Podcast
3 min. čítania

Dáme to! Nový projekt Nadácie SOŠV podporí športových odborníkov

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS 

„Dostali sme už takmer sto žiadostí. Zasadnutia máme raz za týždeň. Správna rada SOŠV ich bude prehodnocovať. Už sme vybrali aj prvých dvadsať adeptov na podporu. Financie budú prerozdelené vo výške od 500 do 1000 eur.“

Prví športoví odborníci, ktorí to v tejto dobe nevzdali a ďalej motivujú svojich zverencov k aktívnemu pohybu a športovaniu, dostanú už v najbližších dňoch grant z rezervného fondu Slovenského olympijského a športového výboru Pripravení pomáhať.

Šancu zapojiť sa do spoločného projektu Nadácie SOŠV a SOŠV "Dáme to" majú aj ďalší športoví odborníci. V prvom grantovom kole prerozdelí správna rada Nadácie SOŠV 20-tisíc eur a je pripravená pre športových odborníkov vyčleniť aj ďalšie finančné prostriedky. Tréneri a športoví odborníci sú totiž jedna z najzraniteľnejších skupín v našom športe. Pritom sú dôležití nielen vo vrcholovom športe, ale aj pri výchove detí a mládeže. Napriek zatvoreniu telocviční, bazénov, zimných štadiónov či posilňovní mnohí využili možnosti on-line sveta a naďalej sú v kontakte so svojimi zverencami, podporujú ich, motivujú ich a pomáhajú im zostať športovo aktívni.

Redaktor Stanislav Benčat sa rozprával o forme podpory prostredníctom programu Dáme to s jeho riaditeľkou Zuzanou Vodáčkovou.

Čo všetko sa v podcaste dozviete?

Ako vznikla myšlienka na projekt Dáme to?

Pre koho je určený?

Podľa akých kritérií doň budú vybraní ľudia?

Ako sa budú hodnotiť žiadosti a podľa akého kľúča sa budú financie prerozdeľovať?

Sú niektoré športy uprednostňované?


Olympijský podcast každý utorok a štvrtok! 

Spravodajská rubrika "TalkSport" vychádza pravidelne vždy v utorok ráno.

Vypočujte si predchádzajúci TalkSport

Vo štvrtok si vo svojich podcastových aplikáciách nájdete Olympijský podcast so športovcami, trénermi či inými zaujímavými osobnosťami zo sveta športu.

Vypočujte si najnovší štvrtkový podcast

Všetky podcasty


Počúvajte na: Google podcasty Spotify Apple podcasty RSS 

Vo svojej aplikácii, cez ktorú chcete podcast počúvať, zadajte názov „Olympijský podcast", nastavte si automatické odoberanie a každý týždeň vo štvrtok môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. Vždy v utorok ráno zas na vás čaká pravidelná spravodajská rubrika „TalkSport", v ktorej analyzujeme všetko, čo sa udialo v slovenskom športe za uplynulý týždeň.

Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Apple Podcasts, telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Google PodcastsSpotify...). Olympijský podcast je možné počúvať aj cez počítač, napr. na Soundcloud

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV