Športové aktuality
Podcast
III. zimné olympijské hry mládeže v Lausanne 2020
3 min. čítania

Danka Barteková: Olympijské hry mládeže v Lausanne budú novátorské a výnimočné

Stanislav Benčat

Počúvajte na: Google podcasty |  Spotify Apple podcasty RSS 

„Olympijský výbor v rámci agendy 2020, ktorá bola prijatá v Monaku 2014, si dal za úlohu podporovať participáciu žien v športe a nielen tým, že im bude dávať zvýšené kvóty ako športovkyniam, ale bude ich podporovať aj vo vedení, v líderských pozíciach. Z praktických aplikácií chceme dosiahnuť, aby z tejto agendy bolo na olympiáde 50 percent dievčat a 50 percent chlapcov. Podarilo sa. V Lausanne tak uvidíme prvé zimné rodovo vyrovnané hry.“

Danka Barteková je nielen skvelá slovenská športovkyňa, strelkyňa, dobré meno robí svojej krajine aj v štruktúrach Medzinárodného olympijského výboru, ktorého je členkou. Zároveň je aj predsedníčkou koordinačnej komisie MOV pre III. zimné olympijské hry mládeže v Lausanne 2020.

Barteková skončila v predvianočnej ankete Športovec roka na 8. mieste. Skeetarka, ktorá má v zbierke bronz z olympiády v Londýne 2012 žne úspechy tak na športovom, ako aj funkcionárskom poli.

Keďže Danka má poriadne nabitý program, náš redaktor Stanislav Benčat ju odchytil v deň ankety Športovec roka. Na aké otázky odpovedala v podcaste?

Ako sa teší na zimné hry v Lausanne?
Akú atmosféru očakáva v hlavnom meste olympizmu počas študentských hier?
Koľko Slovákov sa predstaví vo Švajčiarsku?
Ako vníma pokračujúce informácie o ruskom dopingu?
Pomýšľa nad koncom kariéry?

DANKA BARTEKOVÁ
Tridsaťpäťročná skeetarka je bronzovou medailistkou z olympiády v Londýne 2012, okrem toho štartovala aj na hrách v Pekingu a Rio de Janeiro. Je štvornásobná individuálna majsterka Európy v športovej streľbe, disciplína skeet (2008, 2010, 2018 a 2019) a štvornásobná bronzová medailistka z MS.

Vyštudovala športovú diplomaciu na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Od júla 2013 je členkou Medzinárodného olympijského výboru, kde pred ňou pracoval iba jeden zástupca Slovenska – prof. Vladimír Černušák. Je členkou piatich komisií MOV.


Olympijský podcast môžete počúvať zadarmo 

Počúvajte na: Google podcasty |  Spotify Apple podcasty RSS 

Olympijský podcast môžete počúvať nielen prostredníctvom počítača, ale aj mobilného telefónu. Mobilné telefóny s operačným systémom iOS majú predinštalovanú aplikáciu Podcasty. Mobilné telefóny s operačným systémom Android ponúkajú množstvo bezplatných aplikácií na počúvanie podcastov (Podcasty Google, Podcast Addict...). Olympijský podcast môžete počúvať taktiež na Spotify. Do vyhľadávania vo svojich aplikáciách, cez ktoré nás chcete počúvať, zadáte „Olympijský podcast", nastavíte si automatické odoberanie a každý týždeň môžete počúvať rozhovory so zaujímavými ľuďmi o zaujímavých témach z oblasti športu. 

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV