Športové aktuality
2 min. čítania

Slováci po 3. mieste v Bratislave aj s miestenkou do semifinále prestížnej série

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Slovenská ekipa na Danube Equestrian Festivale v Bratislave.
Foto
FB Danube Equestrian Festival

Slovenská ekipa v zložení Dominika Gaalová (kôň Senjor Catello), Dávid Horváth (U2 Westleven Z), Bronislav Chudyba (Chloe) a Radovan Šillo (Quadrosson ASK) obsadila výborné 3. miesto v Pohári národov na Danube Equestrian Festivale v Bratislave a vybojovala si miestenku do semifinálového kola série Longines EEF. Pohár národov na bratislavskom Národnom futbalovom štadióne vyhrali Íri.

Dominika Gaalová na koni Senjor Catello bola v Pohári národov v Bratislave takmer bezchybná.
Dominika Gaalová na koni Senjor Catello bola v Pohári národov v Bratislave takmer bezchybná.
Foto
TASR/PAVEL NEUBAUER

Na parkúre s dvanástimi prekážkami, ktorý dizajnoval Talian Elio Travagliati, sa odohrala veľká dráma a nechýbalo veľa a slovenský tím by sa stal nečakaným víťazom. Jazdci museli byť ostražití od úvodu až do záveru, mnohí chybili na záverečnej línii skokov medzi 10. až 12. prekážkou.

Po prvom kole Pohára národov viedlo Švajčiarsko, ktoré malo 0 trestných bodov. Za nimi boli Rakúšania s 1 trestným bodom za prekročený časový limit, nasledovali štvorbodoví Íri a Nemci a päťbodoví Slováci.

V skvelej atmosfére pod reflektormi Tehelného poľa predviedli Slováci v druhom kole strhujúce a najmä bezchybné jazdy. Napokon skončili s piatimi trestnými bodmi ešte z prvého kola na 3. priečke. O jeden trestný bod menej mali víťazní Íri a druhí Rakúšania, ktorí mali horší súčet časov ako ich konkurenti z Ostrovov.

„Môj kôň bol fantastický, nad prekážkami mi všetko vychádzalo. Necítil som žiaden tlak,“ hovoril po pretekoch ostrieľaný Radovan Šillo, ktorý s Quadrossonom absolvoval dve bezchybné kolá.

„Prvá jazda mi nevyšla podľa predstáv, ale napokon môžem byť spokojná s jej výsledkom. Keď som išla na prehliadku trate, vyzeralo to fajn. Na koni som si uvedomila, že sú tam technickejšie pasáže. V druhom kole som sa zlepšila, opäť išla čisto a stihla som aj časový limit,“ doplnila Dominika Gaalová, ktorá večer zakončila s 1 trestným bodom za prekročenie času v prvej jazde.

Slováci, mohutne povzbudzovaní približne 3000 divákmi na Tehelnom poli, si vďaka výkonu v Bratislave vybojovali aj poslednú miestenku z regiónu Stred do semifinálového kola prestížnej európskej série Longines EEF. Spolu s nimi sa popri tímoch z regiónu Juh predstavia 30. júna aj Holanďania, Rakúšania, Švajčiari a Nemci.

Šport
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV