Šport a olympizmus
Video
Rozhovor
2 min. čítania

DEBATY O ŠPORTE: Prezident SOŠV a štátny tajomník pre šport o Programovom vyhlásení vlády

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Aj keď sa lídri vládnej štvorkoalície po predstavení dokumentu potľapkávali po pleciach, že ide o dosiaľ najkvalitnejšie spracované Programové vyhlásenie vlády, športové hnutie zostalo sklamané. Očakávania zástupcov športovej sféry i Slovenského olympijského a športového výboru boli oveľa vyššie a nenaplnili sa. O programom vyhlásení vlády i ďalších aktuálnych otázkach hovorili v Debatách o športe Anton Siekel a Ivan Husár.

V oblasti športu, ktorému je venovaných bez nadpisu len 205 slov, chýba množstvo konkrétnych bodov. Prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel i štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Ivan Husár sa v novom diskusnom formáte Slovenského olympijského a športového výboru Debaty o športe zhodli, že šport na Slovensku môže napredovať aj bez výraznej zmienky v Programovom vyhlásení vlády.

Slovenský olympijský a športový výbor v kooperácii s ministerstvom pripravil pre vládny dokument viaceré návrhy. Jedným z nich bola aj Národná koncepcia športu na obdobie 2020 až 2030. Materiál by mal popisovať, kam sa chce slovenský šport v nasledujúcich rokoch dostať a s akými prostriedkami môže pracovať. „S ministerstvom sme hovorili aj o infraštruktúre, pohybových aktivitách detí a mládeže. Je to celý súbor opatrení, ktoré sa mohli objaviť v Programovom vyhlásení vlády. Nič nám však nebráni, aby sme ich spoločne s ministerstvom napĺňali aj bez zahrnutia v PVV,“ reaguje prezident SOŠV Anton Siekel.

V Debatách o športe na webe olympic.sk a youtube kanáli Slovenského olympijského tímu si ešte môžete pozrieť odpovede na tieto otázky:

- Signalizuje PVV, že šport bude na okraji záujmov tejto vlády?

- Čo by mali byť priority vlády v oblasti športu, keďže sú v PVV popísané len všeobecne?

- Ako sa pripravovalo PVV v oblasti športu?

- Zavedú sa už v tomto volebnom období voľnočasové poukazy?

- Bude pokračovať Fond na podporu športu?

- Podporí vláda veľké medzinárodné podujatia na Slovensku ako EYOF či ME v hádzanej?

- Aká bude spolupráca SOŠV a ministerstva v najbližšom volebnom období

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV