Športové aktuality
3 min. čítania

Brankár Denis Godla ukázal v ťažkej chvíli gesto fair play

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Denis Godla.
Foto
TASR/MARTIN BAUMANN

O čine fair play v podaní slovenského hokejového brankára Denisa Godlu z Litvínova počas piatkového zápasu 35. kola v Třinci sa hovorí v celej českej extralige. V hre troch proti piatim zmenil po zákroku krajana Tomáša Marcinka verdikt rozhodcov o faule. Veľké gesto fair play, za ktoré si Denis Godla vyslúžil potlesk na otvorenej scéne a od ďalšieho krajana Marka Daňa má sľúbené pivo.

Domáci „oceliari“ viedli v 32. min 2:1 a po fauloch Šimona Stránskeho a Matúša Sukeľa mali hrať dve minúty piatich proti trom. Po ďalších 18 sekundách rozhodcovia avizovali faul Tomáša Marcinka na Denisa Godlu. Slovák v drese Třinca brankára Litvínova podľa arbitrov pri pokuse o dorážku švihol cez ruky. Godla verdikt rozhodcov Reného Hradila a Petra Stana opravil a dvojminútový trest pre Marcinka férovo zrušil.

Denis Godla urobil to, čo považoval za vhodné

„Urobil som to, čo som považoval za vhodné. Nakoniec sa to možno aj vyplatilo,“ komentoval pre iSport.cz Godla, ktorý počas početnej nevýhody neinkasoval. Litvínov napokon prehral v Třinci 2:3 po predĺžení. „Možno som aj cítil nejakú malú sekeru, ale trochu som to prihral, tak som vylúčenie radšej odvolal. Puk som nevidel, pustil som hokejku a v tom momente rozhodca zdvihol ruku. Tak som mu povedal, že to nebolo až také vážne, že to nebola sekera. Aj keď možno trocha bola... Neviem, musím sa na to ešte pozrieť,“ popisoval 28-ročný muž s maskou.

Marko Daňo sľubuje pivo

Gesto fair play uprednostnil pred „pomocou“ svojmu mužstvu v ťažkom momente. Navyše Litvínov nie je v súčasnosti v komfortnej pozícii, prehral štyrikrát za sebou a pred posledným Kladnom má náskok len tri body. Tréner „chemikov“ Karel Mlejnek svojho zverenca nebude karhať, aj keď často sa po týchto gestách k tomu kormidelníci pristupujú.

Postoj Denisa Godlu ocenili aj protihráči. Ukázal veľký charakter. „Klobúk dole pred Godličom. Poznám ho, je to veľké gesto. Navyše v oslabení troch proti piatim. Mohol povedať, že ho Marci udrel cez prsty alebo cez vyrážačku. Odvolal to, pekné gesto fair play. Má u mňa nejaké pivo, keď sa stretneme,“ sľuboval podľa iSport.cz Marko Daňo.

Projekt
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV