Športové aktuality
2 min. čítania

Diplom Klubu fair play SOŠV vo vitríne ŠK Štrba

Miroslav Tomášik
Kapitán ŠK Štrba Damian Adler s Diplomom Klubu fair play SOŠV, ktorý mu odovzdali legenda klubu Ľubomír Gotthardt (vpravo) a Miroslav Tomášik, člen kolégia KFP SOŠV (vľavo).
Foto
Archív KFP SOŠV

Štrba (SOŠV) - Tohtoročná jarná futbalová premiéra v Štrbe mala v prvú aprílovú nedeľu slávnostný úvod s odovzdaním Diplomu Klubu fair play Slovenského olympijského a športového výboru (KFP SOŠV) za rok 2018. Z rúk člena kolégia KFP SOŠV Miroslava Tomášika a legendy ŠK Štrba Ľubomír Gotthardta ho v mene futbalistov ŠK Štrba prevzal kapitán tímu Damian Adler.

KFP SOŠV udelením diplomu ocenil rytiersky čin hráčov ŠK Štrba zo zápasu v Olcnave v závere predošlého ročníka 5. futbalovej ligy. Bežala záverečná minúta zápasu, keď David Bednár vrátil loptu domácim po ošetrení spoluhráča s takou silou, že preloboval brankára a rozvlnil sieť gólom na 2:1 pre Štrbu. Olcnavčania šomrali, že to sa predsa nerobí, lenže každému, kto to videl na vlastné oči, muselo byť jasné, že v tom nebol žiadny úmysel.

ŠK Štrba síce potreboval body na záchranu ako soľ, no chlapci si uvedomili, že vyhrať gólom, ktorý nemal byť, nie je spravodlivé. Po rozohrávke súpera zo stredového kruhu sa všetci premenili na „soľné stĺpy“ a domácim umožnili pohodlne vyrovnať. Rozohrávka zo stredového kruhu sa zmenila na rozprávku.

A čo bolo potom? Domáci hráči a diváci hosťom zo Štrby zatlieskali, starosta Olcnavy im prišiel do kabíny poďakovať a ich rytiersky čin zaletel od Tatier k Dunaju a vyslúžil si ocenenie Klubu fair play SOŠV.

Projekt
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV