SOŠV
2 min. čítania

Diskusia o stratégii rozvoja športu na Slovensku s predstaviteľmi Vlády SR

Foto
SOŠV

Premiér Peter Pellegrini a podpredseda vlády SR Richard Raši prijali v stredu 24. apríla 2019 na Úrade vlády SR predstaviteľov SOŠV Antona Siekela a Jozefa Libu. Spoločne diskutovali o stratégii rozvoja športu na Slovensku a dotkli sa aj témy budovania športovej infraštruktúry.

Anton Siekel objasnil predsedovi vlády SR aktuálnu situáciu ohľadom organizácie letného EYOF, ktorý sa má na Slovensku uskutočniť v roku 2020. Obe strany sa zhodli na tom, že budú vyvíjať maximálne úsilie, aby tento veľký športový sviatok pre mladých, ktorý sa má konať na Slovensku, bol dôstojnou reprezentáciou našej krajiny.

„Naše stretnutie vnímam ako pozitívny signál zo strany predsedu vlády SR nielen pre SOŠV, ale aj pre celé športové hnutie, ktoré SOŠV zastupuje, že sa zaujíma o športovú problematiku a vníma dôležitosť podpory športu na všetkých jeho úrovniach. Sme radi, že najvyšší predstavitelia Vlády SR boli ochotní nás prijať, vypočuli si naše zámery v oblasti rozvoja športu na Slovensku a vyjadrili týmto našim aktivitám plnú podporu a súčinnosť,“  povedal po stretnutí na Úrade Vlády SR prezident SOŠV Anton Siekel.

Je dôležité, aby sme ako strešná organizácia športu na Slovensku mali podporu zo strany silných partnerov, a to nielen v oblasti športového hnutia, regionálnej politiky, zástupcov miest a obcí, ale i partnerov na najvyššej úrovni. Len tak môžeme spoločne uskutočniť zámer rozvíjať šport, športovú infraštruktúru, športovú legislatívu a podporovať šport a športové aktivity od detí až po seniorov.  

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV