Športové aktuality
2 min. čítania

Do Pekingu desiatka lyžiarov, Petra Vlhová nepôjde tímovú súťaž

Klaudia Medlová.
Foto
SOŠV/JÁN SÚKUP

Celkovo desať reprezentantov nominoval Zväz slovenského lyžovania (ZSL) na februárové  zimné olympijské hry. V Pekingu bude štartovať pätica z alpskej a kvarteto z bežeckej sekcie, za snoubording len jedna športovkyňa.

Miestenky Petry Vlhovej, Adama Žampu a Klaudie Medlovej boli jasné už na začiatku sezóny na základe ich dovtedajších výsledkov v seriáloch Svetového pohára a na vrcholných podujatiach.

Klaudia Medlová je popri zjazdárskej superstar Petre Vlhovej najvýraznejším menom z lyžiarskeho tímu, ktorý musí ešte v piatok odobriť plénum Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV).

„Cez kvalifikáciu si svoju účasť na ZOH zabezpečili Petra Hromcová a Rebeka Jančová, ktoré sa najlepšie popasovali s kvalifikačnými kritériami a dopĺňajú tak ženskú nomináciu. V prípade behu na lyžiach táto zimná olympiáda bude v znamení návratu Petra Mlynára do reprezentácie a Alena Procházková bude štartovať už na svojej piatej olympiáde. Nominácia sa odvíjala od výsledkov a od toho ako štartovali pretekári počas celej sezóny vo svojich disciplínach. Mrzí nás, že miesto vo výprave na ZOH tesne uniklo snoubordistovi Samuelovi Jarošovi, povedal prezident ZSL Ján Krajčík.

Najväčšie očakávania sa vkladajú do Petry Vlhovej a Adama Žampu v technických disciplínach zjazdového lyžovania.

„A Klaudii Medlovej zase veríme, že uspeje vo svojej prioritnej disciplíne Big Air,“ dodal generálny sekretár ZSL Radovan Cagala.

Petra Vlhová má predbežne v pláne aj super-G a  nebude štartovať v tímovej súťaži. V záverečnú sobotu sa v týchto pretekoch (2+2) predstaví štvorica Hromcová, Jančová a Žampovci.

Návrh nominácie ZSL na ZOH 2022 v Pekingu:

Snoubording: Klaudia Medlová (Slopestyle, Big Air).

Zjazdové lyžovanie: Petra Vlhová (slalom, obrovský slalom, alpská kombinácia, super-G), Rebeka Jančová (slalom, obrovský slalom, super-G, tímová súťaž), Petra Hromcová (slalom, obrovský slalom, super-G, tímová súťaž), Adam Žampa (slalom, obrovský slalom, tímová súťaž), Andreas Žampa (slalom, obrovský slalom, super-G, tímová súťaž).

Beh na lyžiach: Alena Procházková (šprint, 10 km klasicky, tímový šprint, 30 km  voľnou technikou), Barbora Klementová (šprint, 10 km klasicky, tímový šprint), Peter Mlynár (šprint, 15 km klasicky, tímový šprint), Ján Koristek (15 km klasicky, tímový šprint, skiatlon 15 km klasicky +15 km voľne, 50 km voľnou technikou).

Podujatia a športovci
Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV