Šport a olympizmus
Bratislava
2 min. čítania

Do práce na SOŠV nastúpila ďalšia olympionička

Biatlonistka Terézia Poliaková ešte ako aktívna športovkyňa.
Foto
TASR/Martin Baumann

Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) čoraz viac poskytuje priestor na zamestnanie v organizácii bývalým špičkovým športovcom, aj olympionikom. K bývalému vodnému pólistovi z OH 1992 v Barcelone Vidorovi Borsigovi (pracuje ako správca budovy SOŠV na Kukučínovej ulici v Bratislave) a k brankárke tímu hokejistiek na ZOH 2010 vo Vancouvri Zuzane Tomčíkovej (pôsobí na športovom oddelení), od januára pribudla ešte nedávno aktívna biatlonistka Terézia Poliaková, účastníčka ZOH 2014 v Soči aj ZOH 2018 v Pjongčangu. V radoch aktuálnych zamestnancov SOŠV je to už tretia športovkyňa, ktorá súťažila pod piatimi kruhmi. Jej pôsobiskom sa stalo oddelenie olympizmu. Do starostlivosti dostala predovšetkým projekt Olympijský odznak všestrannosti.

Na Slovenskom zväze biatlonu nedávno zverejnili obsiahly videorozhovor s Teréziou Poliakovou, v ktorom aj rekapituluje pamätné chvíle svojej biatlonovej kariéry. Môžete si ho pozrieť TU:

V radoch zamestnancov SOŠV sú okrem olympionikov aj ďalší bývalí špičkoví športovci, v jednom prípade ide o súčasného. Výkonným riaditeľom SOŠV je bývalý reprezentant SR v modernom päťboji aj v šerme Gábor Asványi. Športové oddelenie vedie bývalý majster ČSSR v rýchlostnej kanoistike Roman Buček, oddelenie olympizmu historicky najúspešnejšia slovenská moderná gymnastka Ivana Motolíková, medzinárodné oddelenie zase bývalá akademická reprezentantka SR v zjazdovom lyžovaní Petra Gantnerová. Vo volejbale je ešte stále aktívny majster Slovenska Boris Demeter, ktorý pracuje na športovom oddelení.

Súťažnú športovú minulosť má aj generálny sekretár SOŠV Jozef Liba, v mládežníckych kategóriách majster Slovenska v plávaní, či bývalý viceprezident SOŠV a niekdajší moderný päťbojár Vladimír Miller, ktorý má na SOŠV dlhodobo čiastočný úväzok.

Ako vôbec prvá olympionička pracovala na SOŠV (vtedy ešte SOV) dlhoročná podpredsedníčka organizácie, dvojnásobná olympionička v atletike Mária Mračnová, krátko po nej aj dvojnásobný olympijský medailista vo volejbale Bohumil Golian. Pred niekoľkými rokmi bola v radoch zamestnancov špičková plážová volejbalistka Dominika Nestarcová, do vlaňajška aj bývalý atletický reprezentant SR Roman Hanzel. Úzko so SOŠV spolupracovali aj ďalšie olympioničky - zjazdárka Jana Gantnerová (trojnásobná účastníčka ZOH) a hokejistka Zuzana Moravčíková.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV