Šport a olympizmus
Rím/Bratislava
1 min. čítania

Do programu Európskych hier 2023 pribudli box a športová streľba

Strelci Zuzana Rehák Štefečeková a Martin Baumann so zlatými medailami za víťazstvo v mix trape na EH 2015 v Baku.
Foto
TASR/Martin Baumann

Box a športová streľba sú nové prírastky do programu III. európskych hier, ktoré sa v roku 2023 uskutočnia v poľskom Krakove a v Malopoľskom vojvodstve. Európske olympijské výbory (EOV) ako vlastník práv na toto multišportové podujatie najnovšie dosiahli dohodu s európskymi konfederáciami boxu aj športovej streľby. Tieto športy tak pribudli k bedmintonu, plážovej hádzanej, kanoistike, karate, modernému päťboju a k taekwondu. V týchto športoch sa dohodu EOV s príslušnými európskymi federáciami podarilo dosiahnuť už skôr.

Box aj športová streľba boli súčasťou programu oboch doterajších edícií Európskych hier v Baku 2015 aj v Minsku 2019. V oboch športoch sa medzi medailistov zapísali aj slovenskí reprezentanti. Zo streľby dokonca pochádza zatiaľ jediná slovenská zlatá medaila v EH. V Baku 2015 sa o ňu v mix trape postarali Zuzana Rehák ŠtefečekováErik Varga.

Zámer EOV je mať v programe Európskych hier 2023 až 23 športov, zatiaľ je istých osem. Vo viacerých športoch by súťaže EH mali byť súčasťou kvalifikačného procesu na olympijské hry 2024.

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV