Bratislava
3 min. čítania

Do projektu UKÁŽ SA! 2017 sa zapojilo 116 talentovaných športovcov. Nadácia SOV im prerozdelí 30-tisíc eur, podporiť chce aj ďalších 10 športovcov

Richard Fides

Bratislava, 4. júl 2017 – Až 116 mladých talentovaných športovcov sa zapojilo do druhého ročníka grantového programu UKÁŽ SA!. Nadácia Slovenského olympijského výboru prerozdelí až 30-tisíc eur tým, ktorí v internetovom hlasovaní získajú najviac hlasov verejnosti. V rámci prihlásených projektov majú zastúpenie športové disciplíny, ako napríklad atletika, lyžovanie, plávanie ale aj spoločenský tanec či bedminton.

„Teší nás, že do druhého ročníka tohto grantového programu sa zapojilo takmer až 116 mladých športových talentov. V porovnaní s minulým rokom je to nárast o viac ako 40 projektov. Opäť sa ukázalo, že mladí športovci majú chuť aj odvahu zabojovať nielen na športoviskách ale aj v rámci grantov. Veríme, že motivujúca finančná podpora zo strany Nadácie SOV im pomôže rozvíjať ich športový talent,“ povedal Anton Siekel, prezident  Slovenského olympijského výboru.

Na zasadnutí Správnej rady nadácie vybrala zo všetkých prijatých žiadostí odborná komisia zložená zo zástupcov Nadácie SOV a ambasádorov projektu TOP 12 žiadateľov, ktorí zabojujú o hlasy verejnosti prostredníctvom internetového hlasovania na stránke Nadácie SOV. Hlasovanie bude prebiehať od 7. júla do 29. júla 2017, kedy končí aj XIII. Európsky olympijský festival mládeže v Győri. Výsledky grantového programu UKÁŽ SA! budú vyhlásené začiatkom septembra.

Ambasádormi programu sú: plavec Richard Nagy, lyžiarka Petra Vlhová a hokejista Dominik Graňák.

„Sme radi, že sa do programu zapojili mládežníci z rôznych športových disciplín od atletiky, juda, triatlonu, gymnastiky, streľby, až po jachting či golf. Hovorí to veľa o tom, že máme na Slovensku veľa talentovaných športovcov, ktorí sa skutočne venujú aj verejnosťou menej sledovaným športom. Oceňujem aj kvalitu spracovania projektov a videá, ktoré boli kreatívne a veľmi pekné. Pri hodnotení žiadostí sme si uvedomili, že hoci sa do finálovej zostavy môže dostať len 12 športových talentov, medzi tými 116 žiadateľmi je stále veľa športovcov, ktorí si zasluhujú našu pozornosť. A preto sme sa rozhodli, že okrem TOP 12tky podporíme aj ďalších 18 mladých talentovaných športovcov,“ hovorí Dušan Guľáš, predseda Správnej rady Nadácie SOV.

TOP 12tka grantového programu UKÁŽ SA! za rok 2017

  1. Daniel Kováč, atletika
  2. Jessica Zatlkajová, rýchlostná kanoistika
  3. Jessica Triebeľová, box
  4. Mária Nagyová, spoločenský tanec
  5. Klaudia Nemcová, zjazdové lyžovanie
  6. Martin Józsa, snowboarding
  7. Ema Gabaniová, krasokorčuľovanie
  8. Alžbeta Peruňská, badminton
  9. Sabina Kupčová, plávanie
  10. Jakub Jenčuš, BMX
  11. Tatiana Blattnerová, para plávanie
  12. Julián Enriko Smoliga, karate

Do programu sa mohli zapojiť športové talenty vo veku od 12 do 18 rokov, ktoré vynikajú v niektorom športe, nachádzajú sa v nepriaznivej sociálnej situácií, alebo potrebujú finančnú podporu na rozvoj svojej športovej kariéry.

Máte otázku? Opýtajte sa!
[email protected]

Partneri projektu
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV