Športové aktuality
2 min. čítania

Do Tokia aj rýchlostný kanoista Gelle, pripíše si tretiu olympijskú účasť

(pp, canoe.sk)
Peter Gelle.

Kajakára Petra Gelleho čaká tretia olympijská účasť. Tridsaťšesťročný rodák z Nových Zámkov sa predstaví v kajaku jednotlivcov na 1000 m na Hrách XXXII. olympiády v Tokiu.

Definitíva padla po pondelkovom zasadnutí realizačného tímu a následne výkonného výboru Slovenskej kanoistiky. Gelle vybojoval pred dvoma rokmi na majstrovstvách sveta v Szegede vďaka štvrtej priečke miestenku pre Slovensko, istotu štartu však nemal. Po neúspechu na májových nominačných pretekoch bola jeho účasť na vážkach. Napokon sa objavil vo finálnej nominácii.

Slovensko v Tokiu obsadí v rýchlostnej kanoistike tri disciplíny. Okrem K1 s Gellem sa bude pozornosť upierať na dvojkajak na 1000 m so Samuelom BalážomAdamom Botekom a predovšetkým na štvorkajak na 500 m v zložení Samuel Baláž, Denis Myšák, Erik Vlček, Adam Botek. Náhradníkom je Csaba Zalka.

Gelle doteraz štartoval na olympijských hrách v Londýne 2012 a v Riu de Janeiro 2016, v oboch prípadoch sa dostal do finále. Člen VŠC Dukla Banská Bystrica pádloval v britskej metropole o medaily ako člen dvojkajaku (6. miesto) i štvorkajaku (8.), v Brazílii zasa v singlkajaku (8.).

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV