Športové aktuality
Minsk
19 min. čítania

Druhý deň Európskych hier v Minsku: trapistka Rehák Štefečeková zatiaľ štvrtá, dvaja naši boxeri i stolní tenisti postúpili, III. EH v roku 2023 budú v Krakove

Profile picture for user soucek
Ľubomír
Souček
Momentka z nástupu slovenskej výpravy na otváracom ceremoniáli II. európskych hier v Minsku.
Foto
TASR/Michal Svítok

(Pre olympic.sk píše hlavný tlačový atašé slovenskej výpravy) – Po polnoci z piatka na sobotu 22. júna na štadióne Dinama Minsk slávnostne otvorili II. európske hry v Minsku. Medzi výpravami zo všetkých 50 európskych krajín na plochu štadióna nastúpilo viac než 50 členov slovenskej výpravy (v danom čase už bolo v Minsku viac než 100 členov našej výpravy, v ktorej je celkove 75 športovcov a 49 členov sprievodu), po polnoci prišiel do dediny zvyšok atletickej časti výpravy aj s Jánom Volkom.

Členovia slovenskej výpravy, ktorí sa zúčastnili na otváracom ceremoniáli, pred odchodom z dediny športovcov.
Členovia slovenskej výpravy, ktorí sa zúčastnili na otváracom ceremoniáli, pred odchodom z dediny športovcov.
Foto
Ľubomír Souček, SOŠV
Momentka krátko pred nástupom slovenskej výpravy na plochu štadióna Dinama Minsk.
Momentka krátko pred nástupom slovenskej výpravy na plochu štadióna Dinama Minsk.
Foto
Ľubomír Souček, SOŠV

Našu vlajku na otváracom ceremoniáli niesol strelec Juraj Tužinský, ktorého už hneď v sobotu ráno čakala súťaž miešaných tímov vo vzduchovej pištoli. „Bola to pre mňa nová skúsenosť. Na otváracom ceremoniáli takéhoto veľkého podujatia som sa zúčastnil vôbec po prvý raz – a hneď ako vlajkonosič... Na olympiádach mi predtým účasť na ceremoniáloch časovo nevychádzala. Beriem ako veľkú poctu, že ma vybrali na túto úlohu. Užíval som si to. Atmosféra bola super, dobrovoľníci nás skvele povzbudzovali, ľudia v hľadisku nám tiež nadšene mávali. Atmosféra ma pohltila, takže aj keď ma na druhý deň už ráni čakala súťaž, rozhodol som sa zostať na ceremoniáli do konca. Po pompéznych I. európskych hrách v Baku, kde mali obrovský rozpočet, som čakal, že to to bude slabšie, ale nie je to tak. V Minsku sa mi naozaj páči, všetko je tu na úrovni – aj dedina, aj strelnica, aj atmosféra,“ vyznával sa.

Členovia slovenskej výpravy pri nástupe na otváracom ceremoniáli. Našu vlajku niesol strelec Juraj Tužinský.
Členovia slovenskej výpravy pri nástupe na otváracom ceremoniáli. Našu vlajku niesol strelec Juraj Tužinský.
Foto
TASR/Michal Svítok

Otvárací ceremoniál sa v porovnaní s očakávaniami výrazne predĺžil, skončil sa až o pol jednej v noci. Oheň Európskych hier spoločne zapálila šestica bieloruských olympijských šampiónov. Na štadión oheň priniesla štvornásobná olympijská víťazka v biatlone Daria Domračevová, k nej sa postupne pridali ďalší piati hviezdni športovci usporiadateľskej krajiny. Po prejave prezidenta Európskych olympijských výborov Janeza Kocijančiča II. európske hry, ktoré potrvajú až do 30. júna, oficiálne otvoril bieloruský prezident Alexander Lukašenko. Organizátori mali šťastie. Ich obavy z dažďa počas slávnostného otvorenia sa nenaplnili – dážď sa spustil až tesne po skončení ceremoniálu...

Samozrejme, na otváracom ceremoniáli Európskych hier nemohol chýbať ani ohňostroj.
Samozrejme, na otváracom ceremoniáli Európskych hier nemohol chýbať ani ohňostroj.
Foto
Andrej Galica, SOŠV

Na multišportovom podujatí v olympijskom duchu v bieloruskej metropole bude štartovať 3667 športovcov zo všetkých 50 európskych krajín. Účastníci EH v Minsku o medaily zabojujú v 199 disciplínach (91 mužských, 89 ženských a 19 miešaných) 23 odvetví 15 športov, z ktorých zlomok nemá olympijský status (sambo, plážový futbal a dve odvetvia gymnastiky). Slováci sa predstavia v 13 športoch (v rámci cyklistiky v dvoch odvetviach). Zastúpenie nemáme len v plážovom futbale, basketbale 3 proti 3, v grécko-rímskom zápasení a v troch odvetviach gymnastiky (moderná gymnastika, športová akrobacia a aerobik).

III. európske hry v roku 2023 budú v poľskom Krakove

Na mimoriadnom valnom zhromaždení Európskych olympijských výborov sa v sobotu v Minsku rozhodlo, že III. európske hry budú v roku 2023 v poľskom Krakove. Po tom, čo z boja o získanie hostiteľského práva odstúpila ruská Kazaň, Krakov zostal jediným kandidátom. Pôvodne mali byť poľským kandidátom Katovice, ale napokon sa EH 2023 uskutočnia v meste, ktoré sa predčasom so slovenskou podporou uchádzalo o usporiadenie zimných olympijských hier v roku 2022 – pre nesúhlas väčšiny občanov mesta, hlasujúcich v referende, však nakoniec na ZOH nekandidovalo.

Slováci počas dňa súťažili na piatich športoviskách

Dovedna 15 slovenskí športovci boli v pondelok v hre na piatich športoviskách. Hneď ráno odštartovala šestica strelcov. V Shooting Centre Juraj Tužinský s Martinou Maršálkovou nastúpili na súťaž miešaných družstiev vo vzduchovej pištoli na 10 m, v susednom Sporting Clube zase v prvom kvalifikácie v trape mužov i žien strieľali Erik Varga, Marián Kovačócy, Zuzana Rehák Štefečeková a Jana Špotáková.

V džude v Aréne Čižovka súťažili muži v kategórii do 66 kg (Matej Poliak). V súťaži žien do 57 kg mala nastúpiť Viktória Majorošová, ktorá miestenku dostala dodatočne, ale pre zranenie, ktoré v Minsku utrpela v tréningu, na tatami chýbala. O 12:30 h odštartovali na Októbrovom námestí v centre Minska cestné preteky cyklistiek s hromadným štartom na 120 km, aj s našou Alžbetou Bačíkovou.

Od popoludnia do večera v úvodných dvojhrách stolnotenisového turnaja v Olympijskom tenisovom centre hrali Wang Jang, Ľubomír Pištej aj Tatiana Kukuľková (Barbora Balážová nastúpi na úvodný duel až v nedeľu) a v boxerskom ringu v Športovom paláci Uručie v zápasoch 1. kola postupne Tomáš Zöld (do 69 kg), Andrej Csemez (do 75 kg), Viliam Tankó (do 60 kg) a Matúš Strnisko (do 81 kg).

Pre Tužinského bola tímová súťaž dobrým tréningom na hlavnú disciplínu

Juraj Tužinský a Martina Maršálková počas súťaže miešaných tímov vo vzduchovej pištoli.
Juraj Tužinský a Martina Maršálková počas súťaže miešaných tímov vo vzduchovej pištoli.
Foto
Ján Súkup, Štartfoto

Ostrieľaný Juraj Tužinský s mladou Martinou Maršálkovou obsadili s výkonom 569 bodov v kvalifikácii súťaže miešaných tímov vo vzduchovej pištoli na 10 m 13. miesto, čím sa ich účinkovanie skončilo. Do ďalších bodov postúpilo len najlepších osem dvojíc, na postup bolo treba dosiahnuť aspoň 572 bodov. Najlepší výsledok v kvalifikácii spomedzi 27 tímov dosiahli Bulhari Samuil Donkov a Maria Grozdevová – 581 bodov.

Vlajkonosič našej výpravy Juraj Tužinský bral štart v disciplíne, ktorá bude mať v Tokiu 2020 olympijskú premiéru, ako prípravu na jeho nedeľňajšiu hlavnú disciplínu – súťaž mužov vo vzduchovej pištoli na 10 m, v ktorej bude obhajovať bronz z I. európskych hier v Baku. „Vôbec som nevedel, čo mám od tejto súťaže čakať, pretože predtým som v nej súťažil len raz. Bral som to ako dobrý tréning pred mojou hlavnou súťažou. Na postup nám chýbali tri body, čo vôbec nie je veľa. Ja som mal prvú položku úplne slabú, strelil som šesť deviatok. Nevedel som sa rozbehnúť, ale potom mi to ,sypalo´ super. O to viac ma mrzí, že som nezvládol začiatok, mohli sme postúpiť. Mix je nová olympijská disciplína, takže je zaujímavý,“ hovoril Tužinský.

Martina Maršálková, ktorá až tohto roku opustila juniorskú kategóriu, ho doplnila: „Je škoda, že sme nepostúpili, nechýbalo nám veľa. Pre mňa to bolo veľmi stresujúce, pretože prežívam ťažký rok a nemám dosť natrénované. Mala som veľké problémy s chrbticou, začala som študovať na vysokej škole. Ale súťaž som si užila. Som spokojná – až na tú poslednú položku. Cítila som zodpovednosť za tím a bolo dobré, že som na to nebola sama. Ale keď sa strieľa 30 rán za 30 minút, nie je priestor na to, aby sme sa navzájom poradili.“

Po prvom dni kvalifikácie v trape Rehák Štefečeková štvrtá

Zuzana Rehák Štefečeková na strelnici v Minsku.
Zuzana Rehák Štefečeková na strelnici v Minsku.
Foto
Ján Súkup, Štartfoto

Po prvom dni kvalifikácie súťaže trapistov sa slovenská dvojica bývalých majstrov sveta Marián Kovačócy, Erik Varga so zhodným výkonom 70 bodov zo 75 možných v 32-člennom štartovom poli zoradila hneď za sebou - na 14., resp. 15. miesto. Kovačócy začal slabšou prvou položkou (22), v druhej dosiahol maximum 25 bodov, v tretej 23. Obhajca striebornej medaily z EH 2015 v Baku Varga v prvej položke zostrelil všetkých „holubov“, potom 22 a napokon 23. Po prvom dni kvalifikácie vedie Čech Jiří Lipták so 74 bodmi.

Marián Kovačócy.
Marián Kovačócy.
Foto
Ján Súkup, Štartfoto

Medzi trapistkami je po prvom dni naša úradujúca majsterka Zuzana Rehák Štefečeková so ziskom 67 bodov štvrtá a Jana Špotáková je so 60 bodmi priebežne na 25. pozícii z 29 účastníčok, keď veľmi pokazila poslednú položku. Vedie Španielka Fatima Galvezová so 70 bodmi, na ďalších dvoch pozíciách sú Talianky – Silvana Stancová so 69 a Jessica Rossiová so 68 bodmi. Rehák Štefečeková mala sériu 21 – 24 – 22, Špotáková 21 – 22 – 17.

Džudista Poliak prehral v 1. kole, Majorošová pre zranenie nenastúpila

Matej Poliak (v bielom kimone) v súboji s Izraelčanom Menagedom.
Matej Poliak (v bielom kimone) v súboji s Izraelčanom Menagedom.
Foto
Andrej Galica, SOŠV

V 1. kole súťaže džudistov do 66 kg o postup do najlepšej šestnástky slovenský reprezentant a bývalý medailista z majstrovstiev Európy Matej Poliak podľahol Izraelčanovi Yarinovi Menagedovi v predĺžení 0:10, čím sa jeho súťažné účinkovanie v Minsku skončilo, pretože Izraelčan ďalší zápas prehral a Slováka do opráv nepotiahol. Poliakov súper bol v predĺžení aktívnejší a získal zlatý bod.

„Súper je jednostranný. Je to taký typ, že jeho nástupy príliš neohrozujú, ale je aktívny, a to sa ráta. Ja som sa nevedel presadiť do svojho úchopu, predbiehal ma. Len raz sa mi to podarilo a ohrozil som ho. V predĺžení som sa mu dostal celkom na telo, o čo som sa aj snažil celý zápas, ale potom som ,zaspal´ a on bol aktívnejší. Škoda, cítil som sa dobre,“ hovoril po zápase Matej Poliak.

Reprezentačný tréner Ján Gregor ho doplnil: „Vedeli sme, čo Izraelčan bude robiť, boli sme na to pripravení, ale nenašli sme naňho recept. Maťo prehral iba na aktivitu. Súper ho extrémne neohrozil, ale bol vždy o pol kroka vpredu. Tresty dostal Maťo zaslúžene. Raz mal veľmi dobrý nástup, keď sa dostal do svojho úchopu, ale nedotiahol to.“

V sobotu mala na tatami súťažiť aj Viktória Majorošová v kategórii do 57 kg, ale vzhľadom na tréningové zranenie z predošlého dňa nenastúpila. „Počas piatkového tréningového zápasu s jedným chalanom od nás sa mi koleno ,vyhodilo´ do strany. Myslela som si, že to ešte pôjde. Koleno som mala zatejpované, ľadovala som si, vzala som si lieky, ešte raz som sa rozcvičila. Pri behu ma to pobolievalo a ani pri rozcvičke mi koleno nedržalo. Som z toho veľmi smutná, chcela som naplno využiť ponúknutú šancu. Dúfam, že to nebude nič vážne...,“ prezradila naša džudistka.

„Myslel som si, že Viktória v Minsku môže vyťažiť z faktu, že pozvanie na hry dostala až na poslednú chvíľu, takže v príprave mohla mať ľahkú hlavu. Žiaľ, zranila sa. Je to škoda – byť na vrcholnom podujatí bez možnosti súťažiť,“ komentoval tréner Ján Gregor.

Cyklistka Bačíková si preteky s hromadným štartom odtrpela

V strede jediná Slovenka v cyklistickom pelotóne v Minsku, Alžbeta Bačíková.
V strede jediná Slovenka v cyklistickom pelotóne v Minsku, Alžbeta Bačíková.
Foto
Andrej Galica, SOŠV

V 72-člennom pelotóne cyklistiek v cestných pretekoch s hromadným štartom malo Slovensko jedinú zástupkyňu – skúsenú Alžbetu Bačíkovú (za slobodna Pavlendovú), ktorej doménou je však dráha. V Minsku ju čakajú štarty dovedna až v piatich disciplínach (dvoch cestných a troch dráhových), čo je z našej výpravy suverénne najviac. Alžbeta sa dlho držala v hlavnom poli, ktoré sa potrhalo až v poslednom kole. Métou napokon prešla na 57. mieste so stratou 1:23 min na víťaznú Holanďanku Lorenu Wiebesovú.

„Čakala som od seba viac, ale pretrpela som si asi najhoršie preteky v živote. Som šťastná, že som ich dokončila, pretože som mala zajačie úmysly. Naozaj sa mi išlo zle. Bolo to neskutočné utrpenie, najmä v poslednom kopci. Nemala som silu, do ľavého lýtka som chytila kŕč – v najnevhodnejšej chvíli... Nevedela som sa poriadne nadýchnuť, ani si oddýchnuť v ľahších pasážach. V jednom čase sa spojilo viacero zlých vecí. Prvé štyri kolá boli ešte fajn, ale potom to bolo stále horšie. Začiatok sezóny sa mi na ceste celkom vydaril,  tu som chcela zužitkovať formu. Veľmi ma to mrzí, pretože taký ľahký profil trate sa už tak ľahko nezopakuje.“

Box: Csemez a Strnisko vyhrali, Zöld aj Tankó prehrali

Tomáš Zöld (v červenom drese) v súboji s Monačanom Micaleffom.
Tomáš Zöld (v červenom drese) v súboji s Monačanom Micaleffom.
Foto
Ján Súkup, Štartfoto

V boxerskom ringu bojovali v sobotu v 1. kole až štyria Slováci. Ako prvý Tomáš Zöld v kategórii do 69 kg, ktorý podľahol Monačanovi Hugovi Micallefovi 0:5. Reprezentačný a zároveň Zöldov osobný tréner Pavol Hlavačka povedal, že to pre jeho zverenca bol ťažký zápas. „Bojoval, ale mal som pocit, že nielen so súperom, ale aj sám so sebou. Prvý raz je na takomto veľkom podujatí a mám pocit, že sa to na jeho výkone trochu podpísalo. Tomášov súper mal v závere trochu viac energie a ,šťavy´, a to rozhodlo. Priebeh zápasu však nebol taký jednoznačný, ako sa zdá z výsledku,“ komentoval tréner.

Andrej Csemez (v červenom drese) mal zápas s Nemcom Beckom pod kontrolou.
Andrej Csemez (v červenom drese) mal zápas s Nemcom Beckom pod kontrolou.
Foto
Ján Súkup, Štartfoto

Oveľa spokojnejší mohol byť vlaňajší víťaz otvorených majstrovstiev Európskej únie Andrej Csemez, ktorý v kategórii do 75 kg vyhral súboj s Nemcom Arthurom Beckom 3:2. V ringu pôsobil dojmom, že zápas so zjavne nižším súperom mal pod kontrolou. Jeho prevaha sa javila ako výraznejšia, než prezrádza výsledok. „Úvodný zápas zvládol veľmi dobre. U nás vyhral 5:0, ale u rozhodcov 3:2,“ stručne komentoval Csemezov osobný tréner Tomáš „Kid“ Kovács.

„Beck bol síce nedávno druhý na turnaji Svetového pohára, ale podľa môjho názoru bolo druhé aj tretie kolo jasne v réžii Andreja. O to viac som prekvapený, že konečný výsledok bol tesný, len 3:2, pričom druhé kolo u rozhodcov vyhral Nemec. To len potvrdzuje, že keď borec z takej malej krajiny, ako je Slovensko, boxuje proti niekomu z veľmoci ako je Nemecko, nemôžeme sa spoliehať na to, že sme v ringu o dva-tri údery lepší. Jednoducho, my zápas musíme vyhrať jasne,“ konštatoval reprezentačný tréner Pavol Hlavačka.

„Prvý zápas je vždy najťažší, ale zvládol som to. Boxoval som s prehľadom, chcel som sa v turnaji rozboxovať a dobre pripraviť na ďalší zápas. Nemeckého súpera som vôbec nepoznal, takže prvé kolo som si ho ,oťukával´, čo je zač,“ povedal po zápase Andrej Csemez. V druhom kole ho už v nedeľu večer čaká Moldavec Victor Carapcevschi, s ktorým už raz boxoval a zdolal ho – Pavol Hlavačka však upozorňuje, že je to skúsený borec. „Ak by som ho zdolal, potom to vyzerá, že by som mohol naraziť na Maďara Harcsu, ktorý je naozaj silný. Ja sa však cítim v pohode, všetko je so mnou OK,” dodal Csemez. Zatiaľčo on je v “pavúku” nasadený ako piaty, Harcsa je štvrtý.

Viliam Tankó (v červenom drese! v súboji s Dmitrijom Asanauom.
Viliam Tankó (v červenom drese! v súboji s Dmitrijom Asanauom.
Foto
Ján Súkup, Štartfoto

Bronzový medailista z EH 2015 v Baku Viliam Tankó v kategórii do 52 kg v Minsku boxuje o dve kategórie vyššie – do 60 kg. V 1. kole narazil na veľmi ťažkého súpera, ôsmeho nasadeného Bielorusa Dzmitrija Asanaua, ktorý ho predčil dôrazom a uštedril mu podstatne viac úderov, než inkasoval. Tankó bojoval statočne, ale už v prvom kole ho počítali a súperovi, ktorý bol lepší v každom kole, napokon podľahol 0:5.

Pochopiteľne, Viliam Tankó bol po prehre smutný, veď ako tretí z našich boxerov skončil hneď v 1. kole: Bol to veľmi ťažký zápas. Jednak proti domácemu borcovi sa vždy boxuje zle, ale Asanau je navyše veľmi dobrý. Štartoval na olympiáde v Riu, je majster Európy, tretí z MS, na EH v Baku bol druhý. Vedel som, že je veľmi pohyblivý, ale nemá príliš silné údery. Snažil som sa plne koncentrovať a dávať si veľký pozor na jeho výpady, ale má mimoriadne rýchle ruky. Pred domácim publikom bol navyše výborne motivovaný. S výkonom môžem byť napriek prehre spokojný, nemusím sa zaň hanbiť. Škoda druhého kola, keď som po zdanom zdviháku cítil, že som mu vyrazil dych. Keby mi vyšiel ešte jeden taký presný úder, určite by išiel k zemi. Na druhej strane, mňa v prvom kole počítali, keď ma trafil akurát pri výmene nôh. Zatackal som sa, ale nebol som vôbec otrasený,“ hodnotil zápas.

Matúš Strnisko
Matúš Strnisko
Foto
Ján Súkup, Štartfoto

Našťastie, našu bilanciu v ringu na záver dňa (pred desiatou večer) vyrovnal v 1. kole kategórie do 81 kg Matúš Strnisko, ktorý zdolal Srba Sandra Poletana 4:1. Srb bol tvrdým súperom, nášmu borcovi uštedril viac tvrdých úderov, ale rozhodcovský verdikt bol napokon v prospech Slováka. Ako druhý z nášho sexteta postúpil do osemfinále, o čo sa ešte v nedeľu pokúsi ešte Michal Takács v kategórii do 64 kg.

„Nastúpil som do zápasu suverénne, aj keď som mal menšie problémy s tým, že som nebol dosť rozdýchaný a rýchlo som sa zadýchal. Ale myslím si, že sme to technicky zvládli dobre. Veľmi dôležité bolo 3. kolo, pretože prvé som vyhral a druhé som prehral. Za taktické rady ďakujem trénerom Hlavačkovcom. Podľa toho, ako sme súpera študovali, čakal som od neho menšie tempo. Ale naozaj bojoval, takže to bolo ťažké. Znovu sa mi potvrdilo, že prvý zápas v turnaji býva najhorší. Teraz sa musím dobre pripraviť na ďalší zápas, ktorý ma čaká v utorok,“ povedal na margo duelu Strnisko.

Jeho osobný a zároveň reprezentačný tréner Pavol Hlavačka dodal: „Keď sa skončí podobný zápas, nikdy nie som stopercentne presvedčený, kto zvíťazí. Prvé kolo vyhral Matúš, druhé Srb. Bral som to tak, že rozhodcovia si konečné rozhodnutie nechali na tretie kolo – a tak aj bolo.“

Stolný tenis: Pištej aj Wang do 3. kola dvojhry, Kukuľková vypadla

Tatiana Kukuľková.
Tatiana Kukuľková.
Foto
Andrej Galica, SOŠV

Slovenský stolný tenista Ľubomír Pištej postúpil do 3. kola dvojhry, keď v prvom kole mal voľný žreb. Vo svojom úvodnom dueli ako 22. nasadený hráč zdolal v sobotu Rumuna Hunora Szőcsa 4:3 na sety. V boji o postup do osemfinále narazí v nedeľu na 11. nasadeného Portugalčana Marcosa Freitasa. Suverénne si počínal Jang Wang, ktorý v 2. kole zvíťazil ako osemnástka "pavúka" nad Holanďanom Ewoutom Oostwouderom hladko 4:0. V nedeľu ho čaká takisto reprezentant Portugalska Tiago Apolonia (13.).

Radosť Ľubomíra Pišteja z postupu do 3. kola dvojhry.
Radosť Ľubomíra Pišteja z postupu do 3. kola dvojhry.
Foto
Andrej Galica, SOŠV

Vstup do turnaja nevyšiel mladučkej Tatiane Kukuľkovej, ktorá po voľnom žrebe v prvom kole dvojhry žien prehrala v 2. kole s Luxemburčankou Sarah de Nutteovou 3:4. Pritom viedla nádejne 2:0 i 3:1, ale ďalšie tri sety potom získala jej súperka a duel otočila.

Naša ženská jednotka Barbora Balážová ako jedenásta nasadená mala voľný žreb nielen v prvom, ale aj v druhom kole, takže sa predstaví až v nedeľu rovno v treťom.

Sumár výsledkov Slovákov počas druhého dňa EH

ŠPORTOVÁ STREĽBA

Vzduchová pištoľ miešaných tímov na 10 m (27 tímov): 1. Černousov, Bacaraškinová (Rus.), 2. Mikec, Arunovičová (Srb.), 3. Reitz, Reitzová (Nem.), ... v kvalifikácii 13. Juraj Tužinský, Martina Maršálková (SR) 567, muži – trap, 1. časť kvalifikácie (32 účastníkov): 1. Lipták (ČR) 74, ... 14. Marián Kovačócy 70, 15. Erik Varga (obaja SR) 70, ženy – trap, 1. časť kvalifikácie (29): 1. Galvezová (Špan.) 70, ... 4. Zuzana Rehák Štefečeková 67, 25. Jana Špotáková (obe SR) 60.

DŽUDO

Muži, do 66 kg - 1. kolo (32): Matej Poliak (SR) – Menaged (Izr.) 0:10, ženy - do 57 kg: Viktória Majorošová (SR) pre zranenie nenastúpila.

CESTNÁ CYKLISTIKA

Ženy, preteky s hromadným štartom na 120 km (72): 1. Wiebesová 3:08:13 h, 2. Vosová (obe Hol.), 3. Šarakovová (Bielor.) – obe rovnaký čas, ... 57. Alžbeta Bačíková (SR) +1:23 min.

BOX

Muži, 1. kolo - do 69 kg (33): Tomáš Zöld (SR) – Micallef (Monako) 0:5, do 75 kg (34): Andrej Csemez (SR) – Beck (Nem.) 3:2, do 60 kg (27): Viliam Tankó (SR) – Asanau (Bielor.) 0:5, Matúš Strnisko (SR) - Poletan (Srb.) 4:1.

STOLNÝ TENIS

Muži - 2. kolo dvojhry: Ľubomír Pištej (SR) - Szőcs (Rum.) 4:3 (-5, 6, 8, 5, -2, -9, 9), Jang Wang (SR) - Oostwouder (Hol.) 4:0 (6, 6, 6, 3, ženy - 2. kolo dvojhry: de Nutteová (Lux.) - Tatiana Kukuľková (SR) 4:3 (-11, -19, 8, -11, 9, 6, 7).

Súťažný program slovenských športovcov v nedeľu a v pondelok

Poznámka: Uvádzame miestne časy konania súťaží, na Slovensku je o hodinu menej. Časové rozpätie trvania súťaží uvádza trvanie jednotlivých blokov, nie presný čas konania konkrétnej disciplíny.

NEDEĽA 23. JÚNA

ŠPORTOVÁ STREĽBA (Sporting Club, resp. Shooting Centre): 9:00 – 14:30 trap M Varga, Kovačócy) a trap Ž (Rehák Štefečeková, Špotáková) kvalifikácia, 15:45 – 18:30 trap Ž finále (Rehák Štefečeková?, Špotáková?), trap M finále (Varga?, Kovačócy?), 9:15 – 12:30 vzduchová pištoľ 10 m M (Tužinský) a vzduchová pištoľ Ž (Maršálková) kvalifikácia, 11:30 – 14:25 finále.

STOLNÝ TENIS (Olympijské tenisové centrum): 10:00 – 11:30 miešaná štvorhra 1. kolo (Pištej, Balážová), 13:00 – 21:00 dvojhra M 3. kolo (Pištej, Wang) dvojhra Ž 3. kolo (Balážová).

SAMBO (Športový palác): 10:00 – 13:59 do 52 kg Ž (Reviláková) štvrťfinále, semifinále a opravy, 17:00 – 18:00 zápasy o bronz a o zlato.

DŽUDO (Aréna Čižovka): 10:30 – 15:15 do 81 kg M (Štancel) vyraďovacie kolá, semifinále, opravy, 17:00 – 18:55 zápasy o bronz a finále.

ATLETIKA (futbalový štadión Dinama Minsk): 12:00 – 14:00 DNA miešané tímy kvalifikácia A (Slovensko).

CESTNÁ CYKLISTIKA (ulice Minska, štart a cieľ na Októbrovom námestí): 12:00 – 16:30 preteky M s hromadným štartom na 180 km (Tybor, Čanecký, Cully, Bellan, Štoček).

BOX (Športový palác Uručie): 18:30 – 18:45 do 64 kg M o postup do osemfinále (Takács proti Írovi McGivernovi), 20:45 - 21:00 do 75 kg M o postup do štvrťfinále (Csemez proti Moldavcovi Carapcevschimu).

PONDELOK 24. JÚNA

LUKOSTREĽBA (Olympijský športový komplex): 9:00 – 17:00 olympijský luk M 1. a 2. kolo eliminácie (Hurban).

BEDMINTON (Falcon Club): 9:00 – 15:40 a 16:00 – 22:00 dvojhra Ž (Repiská) zápasy v skupinách, podľa žrebu.

ŠPORTOVÁ STREĽBA (Shooting Centre, resp. Sporting Club): 9:15 – 12:30 vzduchová puška 10 m M (Jány) kvalifikácia, 13:00 – 15:00 finále, 19:00 – 14:00 mix trap (Varga, Rehák Štefečeková, resp. Kovačócy, Špotáková) kvalifikácia, 15:45 – 17:15 mix trap finále.

STOLNÝ TENIS (Olympijské tenisové centrum): 10:00 – 11:30 miešaná štvorhra (Pištej, Balážová?) štvrťfinále, 13:00 – 21:00 dvojhra M (Pištej?, Wang?) 4. kolo, dvojhra Ž (Balážová?) 4. kolo.

DŽUDO (Aréna Čižovka): 10:30 – 15:15 do 90 kg M (Žilka, Randl) vyraďovacie kolá, semifinále, opravy, 17:00 – 19:10 zápasy o bronz a finále.

Podujatia a športovci
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV