Šport a olympizmus
2 min. čítania

Dušan Guľáš rezignoval na post predsedu správnej rady Fondu na podporu športu

(TASR, pp)
Dušan Guľáš počas úvodnej tlačovej besedy vo funkcii predsedu správnej rady Fondu na podporu športu.
Foto
TASR/JAKUB KOTIAN

Na čele správnej rady Fondu na podporu športu skončil Dušan Guľáš. Pre TASR to potvrdil štátny tajomník ministerstva školstva pre oblasť športu Ivan Husár s tým, že išlo o rozhodnutie Guľáša. Husár sa už intenzívne zaoberá otázkou, koho na tento uvoľnený post navrhne.

Guľáš zdôvodnil svoju abdikáciu Husárovi tým, že v súčasnosti je veľmi ťažké ukončiť dlhoročné podnikateľské aktivity tak, aby boli v súlade so štatútom verejnoprávneho činiteľa. Do čela správnej rady Fondu na podporu športu ho pritom vláda SR vymenovala 20. mája. Vo funkcii vystriedal Jozefa Gönciho, ktorý sa 18. mája vzdal funkcie. Guľáš plánoval v novej funkcii uplatniť svoje skúsenosti z minulosti. „Pre mňa je to výzva aj záväzok, pretože som sa nikdy politicky neangažoval. Z pohľadu mojej minulosti som sa venoval manažovaniu ľudí. Firmy, v ktorých som pôsobil, fungovali a sú úspešné. V tomto by som chcel pokračovať. Verím, že slovenský šport dostaneme ďalej,“ uviedol v máji.

Fond na podporu športu kreovali v závere roka 2019. Jeho cieľom je zabezpečiť efektívnu podporu a rozvoj športu mládeže, vrcholového športu, športovej reprezentácie SR, ale aj športu pre všetkých, i zdravotne znevýhodnených ľudí. Najvyšším, výkonným a štatutárnym orgánom fondu je správna rada, jej členovia majú päťročný mandát.

Po viacerých rezignáciách v predchádzajúcich dňoch má správna rada v súčasnosti sedem členov – Jaroslava Rybanského, ktorý je zároveň podpredseda, Anastasiu Kuzminovú, Jozefa Turčányho, Máriu Berdisovú, Daniela Líšku, Jozefa Krnáča a Antona Danka.

Juniorský olympijský tím 2024
2 percent nadacia

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV