Športové aktuality
2 min. čítania

Dvakrát strieborná z OH Zuzana Rehák Štefečeková nebude štartovať v Riu, čaká dieťa

Bratislava 1. decembra (TASR) - V tomto roku vybojovala pre Slovensko miestenku na OH 2016 v Riu de Janeiro, pod piatimi kruhmi si však nezastrieľa. Zuzanu Rehák Štefečekovú našťastie nevyradilo z účasti na prestížnom podujatí zranenie, ale príjemné povinnosti súvisiace s materstvom. Úspešná trapistka na utorňajšom oceňovaní najlepších športovcov Slovenského streleckého zväzu (SSZ) vyhlásila, že je tehotná a vzhľadom na materské povinnosti bude olympiádu v Brazílii sledovať len v televízii.

"Od marca sa ma všetci pýtali, či už mám olympijskú miestenku, respektíve kedy ju získam. Dlho som na ňu čakala, napokon sa mi ju podarilo vybojovať až koncom júla na majstrovstvách Európy v Pragersku. Pár dní po nich som zistila, že som tehotná, čo bol pre mňa totálny šok. Preto som sa rozhodla, že budúci rok po športovej stránke trocha vypustím. Týka sa to aj olympiády v Riu, na ktorú som sa veľmi tešila, ale nebudem na nej štartovať. V čase pôrodu budem mať 32 rokov a život má hlbší zmysel ako len olympiáda. Čas strávený s dieťaťom neobetujem za nič, ani za olympiádu," oznámila strieborná medailistka z OH 2008 v Pekingu i OH 2012 v Londýne. Olympijskú miestenku rada posunie niekomu inému.

Rehák Štefečeková výchovu svojho prvého potomka stavia v hierarchii hodnôt na najvyšší stupienok: "V prvom rade som žena a matka, až potom som športovkyňa. Chcem si užiť materskú so všetkým, čo k nej patrí. Nie je tajomstvo, že s manželom čakáme chlapčeka, narodiť by sa mal začiatkom apríla. Už máme vybraté aj meno, ale to si zatiaľ nechávame pre seba."

Úradujúca majsterka Európy v trape má za sebou prvé tri mesiace tehotenstva, ktoré bývajú najrizikovejšie: "Stále som tomu neverila, že som tehotná, až keď mi to povedali lekári. Aj z tohto dôvodu som vynechala preteky Svetového pohára v Gabale. Teraz po tých troch rizikových mesiacoch môžem povedať, že sa veľmi teším. Skĺbiť s malým dieťaťom športové aktivity bude ťažké, o to viac pri mne bude musieť stáť môj manžel a podporovať ma."

Podujatia a športovci
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV