Športové aktuality
Minsk
3 min. čítania

Džudista Randl na Európskych hrách siedmy do 90 kg, dvakrát prehral na tresty

Profile picture for user soucek
Ľubomír
Souček
Milan Randl bol po prvých dvoch zápasoch vo víťaznej póze, napokon skončil siedmy.
Foto
Andrej Galica, SOŠV
Peter Žilika (v modrom kimone) skončil svoje účinkovanie už v prvom kole.
Peter Žilika (v modrom kimone) skončil svoje účinkovanie už v prvom kole.
Foto
Andrej Galica, SOŠV

(Pre olympic.sk píše hlavný tlačový atašé slovenskej výpravy) – Na tatami v Aréne Čižovka na Európskych hrách v Minsku bojovali v pondelok v kategórii do 90 kg až dvaja slovenskí džudisti. Milan Randl obsadil konečné 7. miesto, Peter Žilka skončil už po prvom kole. Džudistický turnaj EH má zároveň status európskeho šampionátu – takisto ako boxerský.

Mladší z našej dvojice Peter Žilka v 1. kole podľahol na waza-ari Bielorusovi Jahorovi Varapejeuovi a keďže jeho súper v ďalšom kole prehral, Slováka do opráv nepotiahol. „Súper má taký, povedal by som, alibistický štýl. Je menší, podsaditý, s nízkym ťažiskom a stále robil to isté. Ťažko sa naňho niečo vymýšľalo. Prehral som o jeden bod, ktorý mu rozhodcovia nemuseli priznať. Možno u nich zavážilo, že to bol domáci borec,“ hovoril Žilka sklamane. „S týmto nepríjemným súperom už kedysi prehral v kategórii do 23 rokov. Nedokázal sa cez neho presadiť,“ pridal komentár tréner Ján Gregor.

Milan Randl (v modrom drese) sa v Minsku bil statočne.
Milan Randl (v modrom drese) sa v Minsku bil statočne.
Foto
Andrej Galica, SOŠV

Ako posledný z nášho džudistického mužského kvarteta v Minsku potom zasiahol do bojov náš najskúsenejší borec, olympionik Milan Randl, ktorý mal v 1. kole voľný žreb. V 2. kole duel s mladým Nemcom Eduardom Trippelom v predĺžení vyhral na waza-ari a postúpil do najlepšej šestnástky do súboja s Talianom Nicholasom Mungaiom. Vyhral na waza-ari. Vo štvrťfinále bojoval s Izraelčanom Lim Kochmanom a podľahol na tresty. V repasáži o semifinále potom prehral s Britom Frazerom Chamberlainom tiež na tresty a skončil siedmy. Tým sa účinkovanie slovenského džuda v Minsku skončilo.

“Dnes sa mi zápasilo celkom dobre, aj keď všetky súboje boli naozaj náročné. Prvý zápas som vyhral v predĺžení, medzi ďalšími som mal potom len kratšie pauzy a nemal som dosť času na relaxáciu. V treťom zápase sa to prejavilo, Izraelčan ma ,rozbil´. V repasáži proti Britovi som mal potom prakticky celý čas navrch, bol zdolateľný, ale krátko pred koncom mi dali trest, aký sa zvyčajne nedáva. A keďže to bol posledný trest v zápase, rozhodol,” sklamane hovoril Randl a dodal: “S konečným umiestením spokojný príliš nie som, mám vyššie ambície.”

„Z môljho pohľadu Miňo dnes podal vynikajúci výkon. V prvých dvoch zápasoch mal veľmi silných súperov. Bil sa statočne a oba zápasy vyhral, hoci išli pomerne tesne za sebou. Pred bojom o semifinále mal tiež veľmi krátku pauzu – len zhruba štvrťhodinku. Nestihol sa dostatočne zregenerovať, ale napriek únave proti Izraelčanovi dobre bojoval. Veľmi ma však mrzí jeho prehra v repasáži, pretože Miňo v ňom bol lepší ako jeho súper, ktorý nepredviedol nič. Brita hodil, skóroval, ale niekoľko sekúnd pred koncom mu dali tretí trest za vystúpenie z tatami, pričom súper nič neurobil, len ho začal tlačiť. Borec z väčšej krajiny by taký trest nedostal. Zdá sa mi, že niekedy pravidlám nerozumieme...,“ hodnotil Randlovo účinkovanie tréner Ján Gregor.

Náš tréner celkove čakal od slovenského mužského kvarteta v Minsku viac. Najmä od Mateja Poliaka a Petra Žilku, ktorí v príprave vyzerali naozaj dobre. Filip Štancel síce tiež vypadol v 1. kole, ale mal veľmi ťažkého súpera v majstrovi sveta spred dvoch rokov.

Podujatia a športovci
Šport
paris

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV