Športové aktuality
2 min. čítania

Na Európske hry 2023 do Poľska pocestuje aj 16 strelcov

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Zuzana Rehák Štefečeková má istotu olympijskej miestenky do Paríža.
Foto
Športové centrum polície

Na Európskych hrách 2023 v Poľsku bude Slovensko reprezentovať 16 strelcov a strelkýň. Po skončení kvalifikačného procesu rozdelila miestenky Európska strelecká konfederácia. Strelecké súťaže sa na Európskych hrách budú konať vo Vroclave od 22. júna do 2. júla.

Slovenskí strelci sa kvalifikovali na Európske hry 2023 vďaka umiestneniam na majstrovstvách Európy či postaveniu v kvalifikačnom rebríčku pre podujatie v Poľsku. Na Európskych hrách sa bude bojovať aj o olympijské miestenky do Paríža 2024, kde má Slovensko zatiaľ isté tri miesta v streleckých súťažiach.

Do Vroclavu pocestuje deväť strelcov z brokových zbraní. Slovensko bude mať maximálne zastúpenie v mužskom a ženskom trape a v ženskom skeete. V súťaži jednotlivcov budú môcť v týchto disciplínach štartovať po dvaja zástupcovia, tretí bude k dispozícii pre súťaž družstiev.

Do súťaže jednotlivkýň v skeete vybojovali dve miesta pre Slovensko Danka Barteková a Vanessa Hocková, o miestenky v individuálnych pretekoch trapistov sa postarali Erik Varga, Adrián Drobný, Zuzana Rehák Štefečeková a Jana Špotáková.

Slovensko môže poslať do Poľska aj päť zástupcov v puškárskych disciplínach – jeden môže štartovať vo vzduchovej puške 10 m mužov (miestenku zabezpečil Štefan Šulek), dvaja v ľubovoľnej malokalibrovke 3x40 (Patrik Jány, Ondrej Hoľko). V ženských pretekoch vo vzduchovej puške majú Slovenky po jednej miestenke (Kamila Novotná vo vzduchovej puške, Daniela Demjén Pešková v ĽM 3x20).

Účasť majú zabezpečenú aj dvaja pištoliari. Miestenku pre krajinu vybojovali Juraj Tužinský vo vzduchovej pištoli a Lenka Gajanová v športovej pištoli.

Podujatia a športovci
Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV