Športové aktuality
Ivrea
2 min. čítania

Eliška Mintálová a Zuzana Paňková mládežníckymi majsterkami sveta

Eliška Mintálová a Zuzana Paňková po úspechoch na mládežníckych MS v talianskej Ivrei.
Foto
Slovenská kanoistika

Slovenské reprezentantky vo vodnom slalome Eliška Mintálová a Zuzana Paňková sa stali v talianskej Ivrei mládežníckymi majsterkami sveta. Mintálová si vybojovala zlato v K1 žien do 23 rokov, členka Juniorského olympijského tímu 2020 Zuzana Paňková vyhrala kategóriu C1 junioriek.

Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Eliška Mintálová si vybojovala zlatú medailu v K1 na majstrovstvách sveta v kategórii do 23 rokov. V piatkovom finále v talianskej Ivrei predviedla čistú jazdu a pred striebornou Francúzkou Emmou Vuittonovou zvíťazila s náskokom 3,04 s. Tretiu priečku obsadila Monica Doriová Vilarrublová z Andorry (+3,10 s).

Mintálová predviedla suverénne výkony, keď triumfovala v 1. kvalifikačnom kole aj vo finále. V semifinále bola tretia najrýchlejšia, keď doplatila na dvojsekundovú penalizáciu za dotyk na osemnástej bránke. Pre 23-ročnú Slovenku je titul z juniorského svetového šampionátu ďalší úspech v krátkom období, ktorým nadviazala na zlato z ME v Liptovskom Mikuláši.

V piatkovom finále C1 junioriek triumfovala s náskokom 3,74 sekundy pred Španielkou Norou Lopezovou, tretia skončila Nemka Lucie Krechová (+5,24).
      Paňková bola v kvalifikácii druhá a v piatkovom semifinále tretia, no finále jej vyšlo skvele. Na oboch medzičasoch zaostávala o vyše dve sekundy, na 14. bránke urobila svoju jedinú chybu, no záver zvládla bravúrne. Paňková získala v Ivrei svoj druhý cenný kov po bronze s družstvom junioriek v C1.

Podujatia a športovci
Šport
Tagy
paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV